Registrera nytt konto

Hur registrerar jag ett konto på Tradera?

Klicka här eller klicka på “Bli medlem” på Tradera.com för att registrera ett konto.
Det enda du behöver ha till hands är ditt personnummer, din e-postadress och ett utvalt alias. På Tradera kommer du att utåt sett bli igenkänd via ditt alias.

Välkommen som medlem på Tradera!

Mitt personnummer finns redan hos er, hur ska jag göra?

Ofta beror det på att du tidigare registrerat ett konto hos oss.  Det du kan göra är att beställa ett nytt lösenord och logga in med det om du har kvar samma e-postadress. Fungerar inte det är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

Beställ nytt lösenord genom att klicka på “Logga in” högst upp på Tradera.com och sedan på “Glömt dina uppgifter”, eller genom att klicka här.

Logga sedan in genom att klicka på “Logga in” högst upp på Tradera.com, eller klicka här.

Kan jag ha ett konto på Tradera fast jag är minderårig?

Det är inte möjligt att registrera ett konto hos oss när du är under 18 år. Välkommen tillbaka!

Vad är ett alias?

Ditt alias är det namn som syns utåt på Tradera, när du säljer eller när du lägger bud och köper.

Logga in

Hur loggar jag in?

Du loggar in på Tradera genom att klicka här.

Skriv in din e-postadress och ditt lösenord så får du tillgång till ditt konto. Om du klickar på ”Fortsätt vara inloggad” förlänger du din inloggningstid med en vecka och behöver inte logga in vid varje besök.

Jag har ny e-postadress och kan inte logga in. Hur ska jag göra?

Välkommen tillbaka till Tradera! Vi hjälper dig gärna, kontakta oss via chatt eller telefon så hjälper vi dig att komma igång igen.

Jag har glömt mitt lösenord, hur gör jag?

Kommer du inte ihåg vad du angav för lösenord har du möjlighet att beställa ett nytt. Det kan du göra genom att klicka här. Ett mail skickas till den e-postadress du har avgivit på kontot.

Jag kommer inte ihåg min e-postadress?

Har du glömt bort eller inte längre har tillgång till den e-postadress du angivit på ditt Tradera konto behöver du kontakta oss för att komma vidare.

Ändra uppgifter

Jag har bytt efternamn, hur ändrar jag det?

Vi hjälper dig gärna att ändra. Kontakta oss via chatt eller telefon så löser vi det. Av säkerhetsskäl kan du inte ändra namnet själv.

Kan jag ändra namn på mitt konto till en annan person?

Det namn som behöver stå på Tradera kontot är personnummerinnehavarens.  Vid registrering av konto på Tradera kontrolleras det att angivna personuppgifterna stämmer överens med folkbokföringen.  Kontoinnehavaren är även ansvarig för att kontot sköts på ett fint sätt.

Kan jag ändra mitt alias?

I regel så kan man inte ändra alias på Tradera. Det finns dock vissa undantag där vi kan byta alias. Du kan då kontakta oss så ändrar vi ditt alias.
Dessa undantag är:

check Personlig information. Man har missuppfattat  att alias är det namn som syns för alla på siten och har skrivit in någon personlig uppgift (tex personnummer, telefonnummer, fullständigt namn etc). Man kan då få byta till ett mer anonymt alias.

check Från privat- till företagskonto. Man har startat ett företag och vill fortsätta sin försäljning som företagare på sitt tidigare privatkonto. Man kan då få byta alias till sitt företagsnamn.

Hur ändrar jag e-postinställningarna för minneslistan?

Detta gör du via “Mitt Tradera” / “Min profil”.
Du lägger till e-postnotifiering genom att bocka i ”jag vill bli påmind via e-post innan annonserna i min minneslista avslutas”.
Klicka här för att komma direkt dit.

Hur ställer jag in så att jag får Traderas nyhetsbrev?

Detta gör du inne på “Mitt Tradera” / “Min profil”.
Du anmäler dig för nyhetsbrev genom att klicka i ”Jag vill ta emot Traderas nyhetsbrev”. Inställningen för att ta emot nyhetsbrev är förvald som standard.
Klicka här för att komma direkt dit.

Hur ändrar jag e-postinställningar för sparade sökningar?

Du justerar inställningarna för vilka sparade sökningar du får e-post för under Mitt Tradera – Sparade sökningar. För att komma direkt dit, klicka här.

Klicka på ikonen för e-post bredvid den aktuella sparade sökningen för att ändra. När brevet är grått och rutan tom får du inga notiser, när brevet är grönt och rutan har en bock får du notiser (max ett e-post per dygn).

Hur ändrar jag mina uppgifter på mitt Traderakonto?

Du ändrar din uppgifter  i Mitt Tradera.

  • Här kan du ändra e-postadress
  • Ditt lösenord
  • Telefonnummer
  • Nyhetsbrev

För att komma direkt dit du ändrar dina uppgifter, Klicka här

Kontosäkerhet

Vad är ett alias?

Ditt alias är det namn som syns utåt på Tradera, när du säljer eller när du lägger bud och köper.

Visas mitt namn för alla på Tradera?

Nej, ditt namn visas enbart för den som du gör en affär med. Det vill säga om du köper en vara kommer säljaren att få ditt registrerade namn och din adress. Säljer du en vara kommer köparen att få ditt registrerade namn och din adress. Utåt på hemsidan syns enbart ditt alias.

Hur väljer jag ett säkert lösenord?

Även om det många gånger kan vara svårt att hålla reda på alla lösenord så är ett säkert lösenord A och O för att skydda dig från att någon obehörig får tillgång till ditt Traderakonto.
Här följer några användbara tips när du ska välja ett säkert lösenord:

  • Ett säkert lösenord ska bestå av minst 8-12 tecken och innehålla både siffror, stora och små bokstäver samt gärna tecken som exempelvis %, &, # och ?
  • Använd aldrig någon personlig information som ditt namn eller födelsedatum
  • Använd inte ditt Traderaalias som lösenord på Tradera
  • Undvik att använda samma eller liknande lösenord som du använder på andra sajter

Vad innebär ”Kontot är avaktiverat av Tradera”?

Om ett konto avaktiverats anges ovan text på medlemmens omdömessida.

När texten anges på grå bakgrund så kan kontot vara avaktiverat på grund av att medlemmen valt att avsluta kontot själv, att man har obetalda fakturor eller att kontot av andra orsaker bara är tillfälligt avaktiverat.

När texten anges på röd bakgrund så kan det bero på att medlemmen brutit mot Traderas regler, fått för många negativa omdömen eller att Tradera t ex inte kan verifiera personuppgifterna på kontot.

Tradera kan aldrig lämna ut information om varför ett konto avaktiverats, däremot kan vi alltid ge råd och rekommendationer om huruvida du bör avsluta en affär eller inte.

Tradera forum