Konto och registrering

Jag har ny e-postadress och kan inte logga in. Hur ska jag göra?

Du kan få tillgång till ditt konto via Bank ID eller SMS. Vänligen följ instruktioner här. Du kan sedan uppdatera till din nya e-postadress i Mitt Tradera.

 

 

Var detta till hjälp? Ja Nej

Jag har glömt mitt lösenord, hur gör jag?

Du kan beställa ett nytt lösenord genom att klicka här. Du kan där ange din mejladress för att återställa ditt lösenord alternativt ange ditt personnummer för fler alternativ, så som BankID-verifiering.

 

Var detta till hjälp? Ja Nej

Jag har bytt efternamn, hur ändrar jag det?

Du har möjlighet att ändra ditt namn via Mitt Tradera – min profil. Tänk på att namnet du ändrar till behöver stämma överens med ditt folkbokförda för- och efternamn.

Det är av säkerhetsskäl inte tillåtet att ändra namn till något annat än det som framgår i folkbokföringen för det personnummer som är registrerat på kontot.

Om du inte lyckas ändra namn på egen hand, kontakta vår Kundservice så hjälper vi dig.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Vart skickar jag in ett personbevis?

Om du blivit ombedd att bistå oss med ett personbevis så går du via vårt kontaktforumlär.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Jag misstänker att någon obehörig kommit åt mitt konto

Skulle du av någon anledning misstänka att ditt konto används av någon obehörig bör du snarast ta kontakt med vår kundservice via chatten, så hjälper vi dig vidare.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Varför behöver jag verifiera mig med BankID?

Anledningen till att du behöver verifiera dig med BankID är för att vår betallösning kräver högre säkerhet. Av den anledningen behöver du bekräfta dig med BankID när du anger ditt bankkonto, och i vissa lägen även när du publicerar en annons. Om du inte har BankID rekommenderar vi att du kontaktar din bank för mer information.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Våra vanligaste frågor

Varför ska jag sälja på Tradera?

varför sälja på tradera

 

Var detta till hjälp? Ja Nej

Vilka betalsätt rekommenderar Tradera?

Vi rekommenderar Traderabetalning. Du betalar då på Tradera och väljer själv om du vill betala med Swish, kort eller PayPal. Vi sätter sedan in pengarna automatiskt på säljarens bankkonto, oavsett hur du har betalat. Säljarens identitet verifieras av oss med BankID innan utbetalning. Du betalar alltid till oss och inte till säljaren direkt.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Köpa på Tradera

Vad är ett maxbud?

Ett maxbud är ett bud som höjs per automatik av Tradera i samband med att andra medlemmar bjuder på annonsen. Om du har lagt ett maxbud och blir överbjuden höjs budet ett steg i budstegen. Budet höjs endast så mycket som krävs för att du ska leda budgivningen. Så länge ingen annan har bjudit över det lagda maxbud stannar budet på det lägsta möjliga beloppet.

För att lägga ett maxbud så går du till önskad annons, skriver in den summa du är villig att betala i budrutan, och klickar på ”Lägg bud”.

 

Var detta till hjälp? Ja Nej

Köpt objekt

Jag hittar inte min annons

Om du inte hittar din annons i Mitt Tradera innebär det antingen att annonsen är för gammal, eller att den är dold.
Du kan se en annons i 60 dagar efter det att den avslutats, därefter tas annonsen bort. Är din annons inte för gammal så är den troligtvis dold. Du kan se dina dolda annonser genom att klicka på fliken dolda i  respektive lista listan.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Prislista och faktura

Vad händer när en avgift krediteras?

Krediteras en avgift innan den har hunnit faktureras så kommer den inte vara med på din kommande faktura.

Om en avgift som finns på en faktura krediteras så kommer beloppet du ska betala att uppdateras inom några dagar. Du får ingen ny faktura utan kan istället utgå från beloppet under ”Att betala” inne på Mitt Tradera – Fakturor & avgifter – Mina fakturor.

Klickar du på ”Visa faktura” kommer din originalfaktura visas. Denna visar beloppet som fakturan avsåg vid tiden den skapades. Betalar du orginalbeloppet på din faktura så kommer avgiften som krediterats hamna som ett tillgodobelopp till nästkommande faktura.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Hur betalar jag min faktura till Tradera?

Vi rekommenderar att du betalar din faktura via Traderas integrerade betalsätt. Gå till Mitt Tradera – fakturor och klicka på ”Betala”. Ange dina kortuppgifter eller logga in på PayPal för att göra betalningen.

Du kan även betala din faktura genom  Swish, Paypal eller till Traderas PlusGiro.

Traderas PlusGiro: 487 27 04-4 , ställt till Tradera Sweden AB.
För betalning via PayPal, gör betalningen till info@tradera.com 

Tänk på att ange korrekt OCR-nummer när du betalar din faktura. OCR-nummer/fakturanummer hittar du längst upp till höger på din faktura samt via Mitt Tradera – fakturor

Det kan ta upp till fem bankdagar innan din betalning registrerats hos oss.

For foregin users:

We recommend that you pay your invoice via Traderas integrated payment method. Go to Mitt Tradera – fakturor and click on ”Betala”. Enter your credit card information or log in to PayPal to make the payment.

You can also pay via Traderas bank account – PlusGiro:

Box 5075
102 42 Stockholm
Bankaccount number: 9960 344872 7044
Swift-adress/BIC: NDEASESS
IBAN no: SE92 9500 0099 6034 4872 7044

Var detta till hjälp? Ja Nej

När visas fakturan som betalt på Mitt Tradera?

Det tar mellan 3-5 bankdagar innan din betalning registreras hos oss. När din betalning har registrerats flyttas fakturan från vyn ”Ej betalda fakturor” till ”Betalda fakturor”.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Jag har fått en avgift för en annons som inte blev såld, varför då?

Det kan tillkomma avgifter för osålda annonser i två fall. Har du haft fler än 100 upplagda annonser denna månad så är avgiften en uppläggningsavgift. För att lära dig mer om uppläggningsavgift, Läs mer här

Det andra fallet är om du valt några frivilliga tillval till din annons. Tillvalen debiteras direkt vid publiceringen av din annons och tar inte hänsyn till om annonsen blir såld eller ej. Läs mer om tillval, klicka här.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Varför har jag fått uppläggningsavgifter när jag har butik på Tradera?

När du har butik på Tradera rekommenderar vi dig att använda dig av butiksannonser . Eftersom en butiksannons inte blir osåld tillkommer heller inga upläggningsavgifter. Har du däremot lagt upp fast pris annonser debiteras dessa som vanliga annonser.

Uppläggningsavgiften debiteras om du publicerar fler än 100 annonser under en och samma kalendermånad. Har du publicerat fler än 100 auktioner under en kalendermånad kommer en uppläggningsavgift debiteras för varje osåld annons från och med annons 101.

 

 

Var detta till hjälp? Ja Nej

Jag har betalt min faktura men den står som "ej betald" på Mitt Tradera, varför?

Har det gått längre än 5 arbetsdagar sedan du betalade din faktura och den fortfarande är markerad som “Ej betald” behöver du kontrollera din betalning så att du angivit korrekt OCR-nummer och betalt till rätt mottagare (info@tradera.com vid betalning via PayPal). Du kan även kontakta vår kundservice via chatt för vidare hjälp.

För att vi skall kunna hjälpa dig på bästa sätt, vänligen ange följande information:

  1. Datum och tid för betalningen
  2. Exakt belopp
  3. Betalningssätt – (PayPal, eller via bank)
  4. Det kontonummer (eller den mailadress) betalningen gjordes till
  5. Referensen som angavs vid betalningen
Var detta till hjälp? Ja Nej

Skapa annons

Hur fungerar Traderabetalning?

Med Traderabetalning väljer din köpare själv att betala med Swish, kort eller PayPal. Vi sätter alltid in dina pengar på ditt bankkonto. Du behöver själv varken ha Swish, kortbetalning eller PayPal-konto. Vi sköter alla betalsätt åt dig och påminner köparen automatiskt om betalningen dröjer mer än 3 dagar, utan kostnad för dig. Avgifter för att ta emot betalning står vi för och du betalar inget extra.

Det bankkonto du vill få dina pengar utbetalda till registrerar du på Mitt Tradera – Betalning. Du kommer då att få verifiera dig med BankID. Oavsett hur köparen väljer att betala kommer du att få betalningen till ditt registrerade bankkonto 1-2 bankdagar efter genomförd betalning.

Du får alltid ett bekräftelsemail från oss när köparen har betalat. Objektet markeras även automatiskt som betalt i Mitt Tradera – Sålda.


 

Var detta till hjälp? Ja Nej

Hur fungerar en auktion?

I en auktion sätter du ett utropspris på ditt objekt och säljer till högstbjudande. På så vis får du alltid ut det högsta möjliga priset för ditt objekt, eftersom priset bestäms av efterfrågan. Auktionen avslutas när tiden gått ut.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Vilket betalningsalternativ rekommenderar ni?

Vi rekommenderar att man använder en säker betalningslösning som Klarna eller PayPal.

Om du erbjuder flera betalalternativ så kan det locka fler köpare än om du enbart erbjuder ett, eftersom vissa köpare kanske föredrar vissa sätt att betala.
Med Klarna har dina kunder möjlighet att betala senare eller delbetala utan att du behöver vänta på pengarna, det kan leda till ett högre slutpris.

Läs mer genom att klicka här.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Varför kan jag inte välja betalsätt?

Traderabetalning, vår integrerade  betallösning,  både är trygg och smidig. Vi vill att våra medlemmar ska ha den allra bästa upplevelsen av Tradera, det innebär att du kan komma att ha vår nya betallösning om du har blivit medlem under 2016 eller om du inte har sålt på ett tag.

Om du inte har vår integrerade betallösning och behöver använda dig av PayPal eller Klarna inom vissa kategorier beror det på att du behöver använda dig av säkra betallösningar när du inte har tillräckligt med omdömespoäng.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Sålt objekt

Hur får jag betalt om jag använder Traderabetalning?

När du använder dig av Traderabetalning får du betalningen insatt av oss på ditt bankkonto 1-2 bankdagar efter att köparen har betalat. Du väljer bankkonto på Mitt Tradera – Betalning. Utbetalningen till ditt bankkonto kommer att märkas med TRA”objektsnummer”. Du kan även se dina utbetalningar via Mitt Tradera – Betalning – Utbetalningar.

Efter en avslutad annons har köparen alltid möjlighet att betala med Swish, kortbetalning eller PayPal. Du behöver inte själv ha varken Swish, kortbetalning eller PayPal eftersom vi sätter in beloppet på ditt bankkonto.

Betalningen med Swish Handel är inbyggd i Tradera. Betalningen startas online och köparen får all information i ett mail från oss. Du behöver inte själv skicka någon information med betalinstruktioner. Köparen behöver inte ange ditt mobilnummer, belopp eller referens för objektet. Det sköter vi och det skiljer sig från hur det fungerar att skicka pengar mellan privatpersoner.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Köparen har inte betalt för varan hur gör jag?

Vi rekommenderar dig att ta kontakt med köparen via e-post eller telefon.  Du hittar köparens uppgifter i Mitt Tradera- sålda och visa orderbekräftelse. Du kommer långt med att föra en trevlig dialog med köparen!

Om du trots både e-post och telefonsamtal till köparen inte får någon kontakt och att affären därför inte slutförs kan du som säljare ansöka om kreditering av avgifterna för auktionen.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Jag har inte fått kontakt med köparen

Vi rekommenderar dig att ta kontakt med köparen via e-post eller telefon. Du hittar köparens uppgifter i mitt Tradera- sålda och visa orderbekräftelse. För en trevlig dialog med köparen och kom fram till en gemensam lösning som passar båda.

Om du trots både e-post och telefonsamtal till köparen inte får någon kontakt och att affären därför inte slutförs kan du som säljare ansöka om kreditering av avgifterna för auktionen.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Frakttips

  • Se till att fraktkostnaden är rimlig. Försök inte tjäna pengar på frakten, det tjänar varken du eller köparen på. Objekt med höga fraktkostnader får färre bud och i slutändan ett lägre försäljningspris.
  •  Skriv ut villkor som fri frakt och spårbar försändelse även i annonsens objektsbeskrivning, detta gör att din annons sticker ut i mängden och lockar köpare.
  •  Köpare på Tradera tycker om att kunna välja mellan flera olika fraktsätt. Vill du att dina annonser ska bli populära – erbjud mer än ett fraktalternativ.
  •  Lägger du i ett visitkort med ditt alias där du tackar köparen för affären leder det ofta till att köparen bjuder på dina auktioner igen.
  •  Har du mer än en annons på Tradera? Om en och samma köpare väljer att köpa fler objekt från dig är det bra att erbjuda samfrakt. Då skickar du fler än ett köpt objekt i samma försändelse och köparen slipper betala dubbel frakt.

Känner du dig osäker på vilket pris du ska ta, eller vilken speditör som passar bäst? Använd vår Fraktguide

Var detta till hjälp? Ja Nej

Jag hittar inte min annons

Om du inte hittar din annons i Mitt Tradera innebär det antingen att annonsen är för gammal, eller att den är dold.
Du kan se en annons i 60 dagar efter det att den avslutats, därefter tas annonsen bort. Är din annons inte för gammal så är den troligtvis dold. Du kan se dina dolda annonser genom att klicka på fliken dolda i  respektive lista listan.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Omdöme

Vad betyder stjärnorna?

Beroende på vilken poängnivå en medlem uppnått visas olika stjärnor efter dennes alias. Den första stjärnan får man vid 10 i omdömespoäng, det vill säga 10 positiva omdömen ifrån 10 olika medlemmar.

Var detta till hjälp? Ja Nej
FAQ Företag