Registrera nytt konto

Hur registrerar jag ett konto på Tradera?

Klicka här eller på ”Bli medlem” inne på sajten för att registrera ett medlemskap.
Det enda du behöver ha till hands är ditt personnummer, din e-postadress och ett alias. På Tradera kommer du utåt sett bli igenkänd via ditt alias.

Välkommen!

Var detta till hjälp? Ja Nej

Mitt personnummer finns redan hos er, hur ska jag göra?

Ofta beror det på att du tidigare registrerat ett konto hos oss. Du kan beställa ett nytt lösenord och logga in med det om du har kvar samma e-postadress. Skulle du inte ha kvar samma e-postadress, eller om du inte känner igen att du tidigare varit registrerad, så är det bäst att kontakta vår kundservice.

Beställ nytt lösenord genom att klicka på ”Logga in” högst upp på sajten och sedan på ”Glömt dina uppgifter”, eller genom att klicka här.

Logga sedan in genom att klicka på ”Logga in” högst upp på sajten, eller klicka här.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Hur gammal behöver man vara för att registrera ett konto?

För att bli medlem behöver du vara minst 18 år gammal.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Vad är ett alias?

Ditt alias är det namn som syns utåt på Tradera när du köper eller säljer på vår sajt. Du kan välja i stort sett vad som helst, så länge du enbart använder tecken och siffror, och inte anger ett stötande eller upptaget namn.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Logga in

Jag har ny e-postadress och kan inte logga in. Hur ska jag göra?

Du kan få tillgång till ditt konto via Bank ID eller SMS. Vänligen följ instruktioner här. Du kan sedan uppdatera till din nya e-postadress i Mitt Tradera.

 

 

Var detta till hjälp? Ja Nej

Jag har glömt mitt lösenord, hur gör jag?

Du kan beställa ett nytt lösenord genom att klicka här. Du kan där ange din mejladress för att återställa ditt lösenord alternativt ange ditt personnummer för fler alternativ, så som BankID-verifiering.

 

Var detta till hjälp? Ja Nej

Ändra uppgifter

Jag har bytt efternamn, hur ändrar jag det?

Du har möjlighet att ändra ditt namn via Mitt Tradera – min profil. Tänk på att namnet du ändrar till behöver stämma överens med ditt folkbokförda för- och efternamn.

Det är av säkerhetsskäl inte tillåtet att ändra namn till något annat än det som framgår i folkbokföringen för det personnummer som är registrerat på kontot.

Om du inte lyckas ändra namn på egen hand, kontakta vår Kundservice så hjälper vi dig.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Kan jag ändra namn på mitt konto till en annan person?

Det namn som är registrerat på kontot behöver stämma överens med det registrerade personnumret. Vid registrering av konto på Tradera kontrollerar vi alltid att det att angivna personuppgifterna stämmer överens med folkbokföringen. Det registrerade personnumret kan sedan inte ändras.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Kan jag ändra mitt alias?

I regel så kan man inte ändra alias på Tradera. Det finns dock vissa undantag, kontakta vår kundservice så hjälper vi dig.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Hur ändrar jag mina uppgifter på mitt Traderakonto?

Du ändrar dina registrerade uppgifter inne på Mitt Tradera – inställningar.

Där kan du bland annat ändra mejladress, namn, telefonnummer samt adress.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Kontosäkerhet

Visas mitt namn för alla på Tradera?

Nej, ditt namn visas enbart för den som du gör en affär med. Säljer du en vara kommer köparen att få ditt registrerade namn och din adress. Utåt på hemsidan syns enbart ditt alias.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Vad innebär ”Kontot är avaktiverat av Tradera”?

Om ett konto avaktiverats anges ovan text på medlemmens omdömessida.

När texten anges på grå bakgrund så kan kontot vara avaktiverat på grund av att medlemmen valt att avsluta kontot själv, att man har obetalda fakturor eller att kontot av andra orsaker bara är tillfälligt avaktiverat.

När texten anges på röd bakgrund så kan det bero på att medlemmen brutit mot Traderas regler, fått för många negativa omdömen eller att Tradera t ex inte kan verifiera personuppgifterna på kontot.

Tradera kan aldrig lämna ut information om varför ett konto avaktiverats, däremot kan vi alltid ge råd och rekommendationer om huruvida du bör avsluta en affär eller inte.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Vart skickar jag in ett personbevis?

Om du blivit ombedd att bistå oss med ett personbevis så går du via vårt kontaktforumlär.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Jag misstänker att någon obehörig kommit åt mitt konto

Skulle du av någon anledning misstänka att ditt konto används av någon obehörig bör du snarast ta kontakt med vår kundservice via chatten, så hjälper vi dig vidare.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Varför behöver jag verifiera mig med BankID?

Anledningen till att du behöver verifiera dig med BankID är för att vår betallösning kräver högre säkerhet. Av den anledningen behöver du bekräfta dig med BankID när du anger ditt bankkonto, och i vissa lägen även när du publicerar en annons. Om du inte har BankID rekommenderar vi att du kontaktar din bank för mer information.

Var detta till hjälp? Ja Nej
FAQ Företag