Vinnarmejl

Vad är ett vinnarmejl?

När en annons avslutas med en vinnare får både säljaren och köparen ett vinnarmejl från Tradera. Vinnarmejlet innehåller bland annat information om annonsen, slutpris, fraktkostnad och båda parters kontaktuppgifter. Mejlet skickas automatiskt ut av oss direkt efter annonsavslut.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Jag har inte fått mitt vinnarmejl?

Du har alltid tillgång till samma information som finns i vinnarmejl inne på Mitt Tradera – Mina köp. Vid den aktuella auktionen, klicka på ”Mer” och välj ”Visa orderbekräftelse”.

Har du rätt e-postadress angiven på ditt konto? Detta kontrollerar du via Mitt Tradera – inställningar.

Om rätt adress är angiven beror det oftast på dina inställningar för skräppost i din e-postklient. Kontrollera gärna papperskorgen så att det inte hamnat där. Om du trots allt inte hittar vinnarmejlet kan du behöva justera dina inställningar för skräppost. Lägg gärna till våra domäner @tradera.com och @tradera.se som betrodda avsändare.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Val av betalsätt

Hur betalar jag det jag köpt på Tradera?

Beroende på vilka betalningsalternativ som finns i annonsen du har vunnit så kan du betala på olika sätt:

– Traderabetalning 
Med Traderabetalning väljer du själv om du vill betala med Swish, kort eller PayPal. När du har vunnit ett objekt får du ett mail från oss med en knapp för att betala. Du kan även betala från Mitt Tradera – Mina köp genom att klicka på ”Betala” vid objektet. Väljer du sedan att betala med Swish kommer du inte att behöva fylla i något mobilnummer i Swish-appen. Alla uppgifter kommer då att vara förifyllda åt dig.

– PayPal:
Fungerar enbart om säljaren erbjuder PayPal. Gå till Mitt Tradera – Mina köp. Klicka på ”Betala” vid den aktuella annonsen. Välj betalningsalternativet PayPal och gå vidare.
Följ sedan instruktionerna på skärmen för att betala antingen med betalkort eller med PayPal-konto.
Tänk på att du kan justera leveransadressen när du betalar med PayPal. Säkerställ att du väljer rätt adress i rullistan, det är den adressen säljaren skickar till!

– Klarna/Betalkort/Internetbank: 
Fungerar enbart om säljaren erbjuder Klarna. Gå till Mitt Tradera – Mina köp. Klicka på ”Betala” vid den aktuella annonsen. Välj betalningsalternativet Klarna och gå vidare. Följ sedan instruktionerna på skärmen för att betala antingen med betalkort, via internetbank eller på faktura.

– Banköverföring:
Fungerar enbart om säljaren erbjuder banköverföring. Vanlig banköverföring är inte inbyggt på Tradera så du kan inte betala via Mitt Tradera. Istället behöver du få instruktioner av säljaren. Oftast finns dessa med direkt i vinnarmailet från Tradera, annars brukar säljaren skicka ut ett separat vinnarmail med betalningsinstruktioner.
Använd sedan din internetbank för att betala till säljarens konto.

– Swish:
Säljaren kan ibland ange Swish separat, det vill säga inte genom Traderabetalning. Då kan du inte betala via Mitt Tradera. Istället behöver du få instruktioner av säljaren. Oftast finns dessa med direkt i vinnarmailet från Tradera. Annars brukar säljaren skicka ut ett separat vinnarmail med betalningsinstruktioner.
Viktigt: Får du betalningsinstruktioner från oss med en knapp för att betala på Tradera ska du inte betala separat till säljaren. Du behöver då inte heller ange något mobilnummer i Swish-appen.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Problem med ett köp

Jag har fått en vara som inte stämmer överens med beskrivningen

Säljaren har alltid en skyldighet att beskriva objektet i annonsen på ett fullgott sätt, inklusive saker som skick, eventuella brister och liknande. Om objektet du mottagit inte stämmer överens med objektsbeskrivningen, bilder eller övriga upplysningar som säljaren lämnat innan köpet kan detta ge dig rätt att exempelvis få varan åtgärdad eller att returnera den och få tillbaka det du har betalat. Som köpare har du också en skyldighet att noga kontrollera annonsen och all information innan du genomför köpet.

Vilka regler som gäller exakt för din situation beror på om säljaren är privatperson eller näringsidkare. Du som köpare har fler rättigheter om du handlat av en näringsidkare då er affär täcks av Konsumentköpslagen.

Ta kontakt med säljaren, gärna via telefon, för att tillsammans försöka hitta en lösning. Du hittar säljarens uppgifter i Mitt Tradera – Mina köp.

Skulle du inte få kontakt med säljaren så är du välkommen att kontakta vår kundservice, så kan vi förmedla en kontakt er emellan, alternativt hänvisa dig till lämplig myndighet.

 

Var detta till hjälp? Ja Nej

Jag får inte kontakt med säljaren

Om du efter avslutad annons inte får kontakt med säljaren rekommenderar vi först och främst att du provar att ta kontakt via telefon. Testa gärna att ringa eller smsa till din motpart, oftast ger det bra effekt. Du kan hitta säljarens uppgifter i Mitt Tradera – Mina köp. Klicka på ”Fler alternativ” och välj ”Visa orderbekräftelse”.

Får du inte kontakt med säljaren varken via telefon eller e-post inom en rimlig tid kan detta ge dig som köpare rätt att avstå från köpet. Kontakta gärna vår Kundservice om du har vidare funderingar.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Jag har inte fått min vara trots att jag har betalt

Det händer mycket sällan att brev eller paket inte kommer fram till mottagaren. Skulle du sakna en leverans trots att betalningen är genomförd – kontakta alltid säljaren så att ni tillsammans kan reda ut vad som kan ha hänt.

Kontrollera att din betalning nått fram till säljaren. Dubbelkolla också att säljaren fått rätt adressuppgifter till dig.

När du handlar av en privatperson så ligger ansvaret för att en inlämnad försändelse levereras till angiven adress hos speditören. När säljaren postat brevet eller lämnat in paketet har denne fullgjort sin del av avtalet. Tradera rekommenderar att man använder sig av spårbara försändelser med kollinummer eller inlämningskvitto för att kunna påvisa att varan lämnats till speditören. Om så är fallet kan du alltid söka efter leveransen hos den aktuella speditörens hemsida.

Har du köpt av en näringsidkare? Då ligger ansvaret på att varan kommer fram rätt på säljaren. I ett sådant fall kan du vända dig till konsumentverket för att driva ärendet vidare.

Kontakt med säljaren görs med fördel över telefon för att undvika missförstånd. Du hittar säljarens kontaktuppgifter i Mitt Tradera – Mina köp.
I Mitt Tradera har du även möjlighet att lämna en anmälan om utebliven leverans under ”Mer”-fliken vid berörd annons. Välj alternativ ”Anmäl utebliven vara”

Har du använt ett av våra integrerade betalningsalternativ har du även möjlighet att anmäla försändelsen som försvunnen, samt ansöka om återbetalning.

 

Var detta till hjälp? Ja Nej

Säljaren vägrar att sälja varan trots att jag vunnit auktionen, vad ska jag göra?

Ett köp är bindande, och då du vunnit så är säljaren bunden att sälja varan till dig. Det bästa är alltid att ta kontakt med säljaren om något skulle gå snett; en öppen dialog är ofta vägen till en bra lösning.

Skulle problemet emot förmodan kvarstå, så kan du kontakta vår kundservice, så kan vi förmedla en kontakt er emellan, och nå bästa möjliga lösning.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Jag hittar inte min annons

Om du inte hittar din annons i Mitt Tradera innebär det antingen att annonsen är för gammal, eller att den är dold.
Du kan se en annons i 60 dagar efter det att den avslutats, därefter tas annonsen bort. Är din annons inte för gammal så är den troligtvis dold. Du kan se dina dolda annonser genom att klicka på fliken dolda i  respektive lista listan.

Var detta till hjälp? Ja Nej
FAQ Företag