Vinnarmejl

Vad är ett vinnarmejl?

När en annons avslutas med en vinnare får både säljaren och köparen ett vinnarmejl från Tradera. Vinnarmejlet innehåller bland annat information om annonsen, slutpris, fraktkostnad och båda parters kontaktuppgifter. Mejlet skickas automatiskt ut av oss direkt efter annonsavslut.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Jag har inte fått mitt vinnarmejl?

Du har alltid tillgång till samma information som finns i vinnarmejl inne på Mitt Tradera – Mina köp. Vid den aktuella auktionen, klicka på ”Mer” och välj ”Visa orderbekräftelse”.

Har du rätt e-postadress angiven på ditt konto? Detta kontrollerar du via Mitt Tradera – inställningar.

Om rätt adress är angiven beror det oftast på dina inställningar för skräppost i din e-postklient. Kontrollera gärna papperskorgen så att det inte hamnat där. Om du trots allt inte hittar vinnarmejlet kan du behöva justera dina inställningar för skräppost. Lägg gärna till våra domäner @tradera.com och @tradera.se som betrodda avsändare.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Hur ändrar jag mitt vinnarmejl?

Gå in på Mitt Tradera och inställningar. Längst ner på sidan kan du själv anpassa innehållet och klicka på spara. Ditt vinnarmejl med dina uppdaterade uppgifter går nu ut till vinnaren.
Använder du Traderabetalning finns ingen möjlighet att ändra ditt vinnarmejl, då betalningen sköts direkt på sajten.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Hur hittar jag köparens uppgifter om jag tappat bort vinnarmejlet?

Du hittar adressuppgifter via Mitt Tradera – Sålda. För att sedan se mejladress och telefonnummer klickar du på medlemmens namn.
Klicka på köparens alias under den annonsen det gäller.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Få betalt

Hur får jag betalt om jag använder Traderabetalning?

När du använder dig av Traderabetalning får du betalningen insatt av oss på ditt bankkonto 1-2 bankdagar efter att köparen har betalat. Du väljer bankkonto på Mitt Tradera – Betalning. Utbetalningen till ditt bankkonto kommer att märkas med TRA”objektsnummer”. Du kan även se dina utbetalningar via Mitt Tradera – Betalning – Utbetalningar.

Efter en avslutad annons har köparen alltid möjlighet att betala med Swish, kortbetalning eller PayPal. Du behöver inte själv ha varken Swish, kortbetalning eller PayPal eftersom vi sätter in beloppet på ditt bankkonto.

Betalningen med Swish Handel är inbyggd i Tradera. Betalningen startas online och köparen får all information i ett mail från oss. Du behöver inte själv skicka någon information med betalinstruktioner. Köparen behöver inte ange ditt mobilnummer, belopp eller referens för objektet. Det sköter vi och det skiljer sig från hur det fungerar att skicka pengar mellan privatpersoner.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Hur vet jag att jag fått betalt?

Om du använder dig av Traderabetalning, PayPal eller Klarna så kan du alltid se att du har fått betalt i Mitt Tradera. Du får även meddelat via e-post när betalningen är genomförd, antingen av Tradera om du säljer med Traderabetalning  och Klarna eller av PayPal om du säljer med PayPal.

Om du inte använder Traderabetalning, Klarna eller PayPal behöver du själv leta rätt på betalningen på ditt bankkonto/swish-konto/Bankgiro

Var detta till hjälp? Ja Nej

Vad innebär PayPal säljarskydd?

Läs mer om PayPals Säljarskydd här.

 

Var detta till hjälp? Ja Nej

När får jag betalt när jag använder Klarna?

Säljer du något med Klarna så är du alltid garanterad betalning så fort vi skickat ett bekräftelsemail till dig. När det mailet kommer beror på hur snabb köparen är att trycka på “Slutför köp” i sitt vinnarmail.
Hur snabbt du får betalt beror däremot på hur väl du skött dina tidigare affärer (din säljbedömning som du kan se på din omdömessida) eller om du inte tidigare sålt något på Tradera. Vilken summa du säljer för är även avgörande för utbetalningstakten. 90% av våra aktiva säljare på Tradera får betalt dagen efter.  

Detta gäller i de olika nivåerna för säljbedömning

Säljare med högt betyg 4.8 – 5.0

Under 2000 kr betalas pengarna ut dagen efter. Mellan 2000 kr och 3000 kr betalas pengarna ut veckan efter och över 3000 kr betalas pengarna ut efter två veckor.

0-2000 2000-3000 >3000
Dagen efter Veckan efter 2 veckor efter

 

Säljare med betyg 4.5 – 4.7 eller utan säljbedömning

Under 500 kr betalas pengarna ut dagen efter. Mellan 500 kr och 1000 kr betalas pengarna ut veckan efter och över 1000 kr betalas pengarna ut efter två veckor.

<500 500-1000 >1000
Dagen efter Veckan efter 2 veckor efter

 

Säljare med betyg lägre än 4.5 (0 – 4.4)

Under 500 kr betalas pengarna ut veckan efter. Över 500 kr betalas pengarna ut efter två veckor.

<500 >500
Veckan efter 2 veckor efter

 

Var detta till hjälp? Ja Nej

Vad innebär Klarnas säljarskydd för privatsäljare?

Sälj tryggt med Klarna

När du säljer med Klarna på Tradera garanterar Klarna att du får betalt, oavsett om köparen betalar eller inte. Du vet att du kommer få betalt så fort du fått ett mail från oss där vi berättar att köpet är bekräftat. Har du inte fått det mailet, har köparen inte ännu bekräftat köpet.

För fullständiga villkor, se längre ned på sidan.

Behåll dina uppgifter för dig själv

När du säljer med Klarna behöver du inte lämna ut några bankuppgifter till köparen. Alla betalningar sker genom Klarna.

Vad täcks av skyddet?

Du måste skicka den vara eller de varorna som du har angivit i annonsen och i det skick som beskrivits i annonsen. Eventuella defekter måste beskrivas i annonsen.Skyddet gäller för fysiska varor. Säljarskyddet gäller inte vid försäljning av immateriella objekt, olika typer av tjänster, byggnader och boningshus, alla typer av fordon, specialtillverkade varor, presentkort, evenemangs- och kulturbiljetter, transporttjänster samt andra liknande varor eller tjänster.

När måste du skicka varan?

Du måste skicka varorna inom 3 dagar från det att du får bekräftelse från Tradera att köparen har betalat varan.

Hur måste du skicka varan?

Du måste skicka varan till den adress som Klarna har godkänt när kunden genomförde köpet. Den godkända adressen finns i mailet från Tradera som bekräftar att köparen har betalat och i Mitt Tradera. Varan måste skickas med spårningsnummer och du måste spara det under två månaders tid efter leverans. Om det sker ett leveransfel måste du göra en reklamation till logistikbolaget.

Vad gäller vid returer?

Om du kommer överens med köparen om retur ska du registrera returen i Mitt Tradera samma dag. Om du får varan eller varorna i retur är du skyldig att ansvara för dem under 14 dagar från det att du mottagit returen. Om köparen begär ny leverans under denna 14-dagarsperiod måste du skicka ut varorna på nytt på köparens bekostnad.

Vad gör du om det uppstår en tvist med köparen?

Om det uppkommer en tvist på grund av att köparen inte har fått sina varor eller när köparen anser att varorna avviker avsevärt från beskrivningen i annonsen måste du besvara Klarna inom 5 dagar.

Vad gäller för varor för 1500 kr och mer?

Om du säljer varor för 1500 kr eller mer ska logistikbolaget kontrollera legitimation vid utlämnandet. Du måste också säkerställa att logistikbolaget sparar denna information. Försändelsen ska även vara försäkrad för motsvarande varuvärde.

Om du behöver hjälp

Du kan få hjälp vid tvister, felaktiga betalningar eller vid andra frågor hos Klarnas kundservice. Vi hjälper dig gärna.

Se fullständiga villkor

Var detta till hjälp? Ja Nej

Vad gör jag när jag har fått betalt?

När du mottagit betalningen är det dags att boka frakt och skicka varan. När du väl skickat varan är det alltid en bra idé att kontakta köparen och meddela detta så att köparen är med på noterna.

När varan nu är levererad har du möjlighet att lämna omdöme på affären via mitt Tradera. Ett omdöme ska spegla hur affären i sin helhet har gått.

Läs mer om hur du lämnar ett omdöme här!

Var detta till hjälp? Ja Nej

Boka frakt

Problem med fraktbokning

Har du problem med att boka frakt med DHL  beror oftast på att du angivit ett felaktigt postnummer. Postnummer som går till boxadresser fungerar i regel inte, då behöver du kontakta köparen och få ett annat postnummer.

 

 

 

Var detta till hjälp? Ja Nej

Hur bokar jag frakt med DHL?

Gå till Mitt Tradera. Klicka på Sålda i menyn och därefter på Boka frakt-knappen i blått till höger. Gå därefter igenom nedanstående fyra steg:

 1. Kontrollera uppgifterna
  Kontrollera uppgifterna för att se att mottagarens adress stämmer.
 2. Välj pakettyp
  Välj sedan bland de alternativ som DHL erbjuder.
 3.  Utlämningsställe
  Adressuppgifterna hämtas från ditt köp. Klicka på  ”Välj ett DHL-ombud” och markera de ombud du vill skicka till.
 4. Bekräfta bokningen
  Klicka på ”lägg i varukorg” för att slutföra bokningen. Välj betalsätt och betala frakten, alternativt välj att du betalar hos ombudet. Du ser sedan en bekräftelse på att din bokning av frakt är genomförd. Du får även en bekräftelse skickad till din e-postadress. Skriv ut bekräftelsen (streckkoden måste vara med) och ta med den till ditt DHL-ombud. Har du inte tillgång till en skrivare går det också bra att ange sändningsnumret när du lämnar in försändelsen.
Var detta till hjälp? Ja Nej

Hur bokar jag frakt med Schenker?

För att skicka ditt objekt med Schenker behöver du tillgång till en skrivare för att skriva ut fraktdokumentet som skickas till din e-postadress efter bokningen.

Du behöver även kunna betala för frakten via internet.

Så här gör du för att boka frakt med Schenker:

Gå till Mitt Tradera. Klicka på Sålda i menyn och därefter på Boka frakt-knappen i blått till höger.

Gå därefter igenom nedanstående fyra steg:

 1. Kontrollera uppgifterna
  Kontrollera uppgifterna för att se att mottagarens adress stämmer.
 2. Välj paketstorlek
  Fyll i pakettyp.
 3.  Utlämningsställe
  Närmast utlämningsställe är redan förvalt. Vill du ändra detta klickar du på ”ändra utlämningsställe”.
 4. Betala bokning
  Klicka på ”boka frakt”. Välj betalsätt och tryck på ”Betala”. Du kan betala med Swish eller VISA/Mastercard.

Här finner du mer information om frakt med Schenker: http://info.tradera.com/schenker/

Var detta till hjälp? Ja Nej

Hur skall jag packa på bästa sätt?

Det är viktigt att du paketerar rätt så att ditt objekt når köparen i helt skick. Alla transportörer mer eller mindre avvisar skadeersättning på grund av dåligt emballage.
Här kan du ta del av Traderas knep (och våra fraktpartners bästa tips):

 • Välj en kartong eller en vadderad påse som är aningen större än objektet du ska skicka, så att du även får plats med skyddande material (t.ex. bubbelplast). Ofta kan du köpa ett passande emballage av fraktleverantörerna, i vissa fall ingår detta i priset.
 • Täck objektet med bubbelplast, papper eller annat skyddande material så att det inte rör sig och blir skadat i kartongen.
 • Använd en bred tejp när du stänger kartongen. Om kartongen är sliten, förstärk med tejp där det behövs.
 • Var noga med att tydligt ange mottagarens adress på kartongen. Ange även din returadress. Om du återanvänder en kartong, försäkra dig om att inga gamla adressetiketter finns på paketet (var noga med att täcka alla tidigare adressuppgifter med en svart penna.)
 • Lägg gärna med en utskriven orderbekräftelse i paketet så att din köpare kan kontrollera att rätt objekt har skickats.
 • Skapa möjlighet till återkommande affärer – lägg i ett visitkort med ditt alias där du tackar köparen för affären.
Var detta till hjälp? Ja Nej

Frakttips

 • Se till att fraktkostnaden är rimlig. Försök inte tjäna pengar på frakten, det tjänar varken du eller köparen på. Objekt med höga fraktkostnader får färre bud och i slutändan ett lägre försäljningspris.
 •  Skriv ut villkor som fri frakt och spårbar försändelse även i annonsens objektsbeskrivning, detta gör att din annons sticker ut i mängden och lockar köpare.
 •  Köpare på Tradera tycker om att kunna välja mellan flera olika fraktsätt. Vill du att dina annonser ska bli populära – erbjud mer än ett fraktalternativ.
 •  Lägger du i ett visitkort med ditt alias där du tackar köparen för affären leder det ofta till att köparen bjuder på dina auktioner igen.
 •  Har du mer än en annons på Tradera? Om en och samma köpare väljer att köpa fler objekt från dig är det bra att erbjuda samfrakt. Då skickar du fler än ett köpt objekt i samma försändelse och köparen slipper betala dubbel frakt.

Känner du dig osäker på vilket pris du ska ta, eller vilken speditör som passar bäst? Använd vår Fraktguide

Var detta till hjälp? Ja Nej

Problem med en försäljning

Köparen har inte betalt för varan hur gör jag?

Vi rekommenderar dig att ta kontakt med köparen via e-post eller telefon.  Du hittar köparens uppgifter i Mitt Tradera- sålda och visa orderbekräftelse. Du kommer långt med att föra en trevlig dialog med köparen!

Om du trots både e-post och telefonsamtal till köparen inte får någon kontakt och att affären därför inte slutförs kan du som säljare ansöka om kreditering av avgifterna för auktionen.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Jag har inte fått kontakt med köparen

Vi rekommenderar dig att ta kontakt med köparen via e-post eller telefon. Du hittar köparens uppgifter i mitt Tradera- sålda och visa orderbekräftelse. För en trevlig dialog med köparen och kom fram till en gemensam lösning som passar båda.

Om du trots både e-post och telefonsamtal till köparen inte får någon kontakt och att affären därför inte slutförs kan du som säljare ansöka om kreditering av avgifterna för auktionen.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Köparen är inte nöjd med varan vad skall jag göra?

Som köpare har man rätt till en vara som överensstämmer med vad som utlovats på förhand. Har du som säljare levererat detta är du inte skyldig att godta ett återköp.
Ta kontakt med köparen och ta reda på vad köparen inte är nöjd med. Ett trevligt telefonsamtal löser det flesta situationer som kan uppstå. För en dialog med köparen och kom fram till en gemensam lösning om passar båda.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Jag hittar inte min annons

Om du inte hittar din annons i Mitt Tradera innebär det antingen att annonsen är för gammal, eller att den är dold.
Du kan se en annons i 60 dagar efter det att den avslutats, därefter tas annonsen bort. Är din annons inte för gammal så är den troligtvis dold. Du kan se dina dolda annonser genom att klicka på fliken dolda i  respektive lista listan.

Var detta till hjälp? Ja Nej
FAQ Företag