Annonsformat

Hur skapar jag en annons?

Detta gör du genom att klicka på ”Skapa annons”, i vår gula meny.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Hur fungerar en auktion?

De flesta objekt på Tradera säljs via auktionsformatet. Det innebär att du sätter ett utropspris på ditt objekt och säljer till högstbjudande. På så vis får du alltid ut det högsta möjliga priset för ditt objekt, eftersom priset bestäms av efterfrågan. Auktionen avslutas när tiden gått ut.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Vad är en fastprisannons?

En fastprisannons har enbart ett fast pris där det inte går att lägga bud.
Det går inte att välja hur lång en fastprisannons ska vara utan den är alltid 30 dagar, om den inte blir såld innan dess.

 

 

Var detta till hjälp? Ja Nej

Vad innebär de olika tillvalen på säljsidan?

När du ska lägga upp en annons så finns det några olika extra tillval i steg 2 av 3 som du kan välja att använda:

  • Köp Nu pris – Denna funktion finns under ”Auktion utropspris” och den låter dig lägga upp en auktion som även har ett fast pris. Så länge din auktion inte har fått bud kan en köpare välja att köpa den direkt för det pris du satt som Köp nu-pris. Möjligheten att köpa auktionen för Köp nu-priset försvinner dock så fort auktionen fått sitt första bud.
  • Reservationspris – Även denna funktion finns under ”Auktion utropspris” och är främst till för varor där du vill sätta ett lågt utrop men samtidigt vara helt säker på att du inte får vinnande bud under en viss summa. Alla bud under det reservationspris som du sätter räknas som ej vinnande och får du inga bud som är lika högt eller över ditt reservationspris så avslutas auktionen som osåld.
  • Highlight – Denna funktion finns under ”Fler auktionsalternativ”och ger din annons en ökad synlighet i sökresultatlistan genom att markera annonsens rubrik med gul bakgrund.
  • Utvalt objekt – Även denna funktion finns under ”Fler auktionsalternativ”och gör att din annons hamnar högre upp i sökresultatlistan.
  • Välj sluttid – Denna funktion finns där man väljer annonslängd. Med denna funktion kan du välja ett exakt klockslag då du vill att din auktion ska avslutas.
  • Starta om annons automatiskt – Även denna funktion finns där man väljer annonslängd. Väljer du denna funktion så kommer din annons att startas om automatiskt upp till två gånger om den inte blir såld. Själva funktionen i sig är kostnadsfri, men om du har valt några tillval som kostar pengar så kommer de att tillkomma vid varje omstart.
Var detta till hjälp? Ja Nej

Fraktalternativ

Hur vet jag vilken adress jag ska skicka varan till?

Om du använder dig av Sello så ser du leveransadressen på den betalda orderraden.

Om du använder dig av Mitt Tradera så hittar du leveransadressen under betalda order och via ”Visa orderbekräftelse” under ”Fler alternativ”.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Säljmallar

Vad är säljmallar?

En säljmall är ett bra hjälpmedel för dig som snabbt och enkelt vill lägga upp en annons.

Välj skapa annons från mall och klicka på ny mall. Fyll i de fält som kommer upp som du vill ha med i just din mall. Du kan redigera och förbättra din mall vid ett senare tillfälle, om du missar något. Välj därefter spara som och bestäm ditt namn på din nya mall.

Du kan nu välja din nya mall till din annons.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Hur ändrar jag i en säljmall?

Gå in på den aktuella säljmall som du vill ändra. Tryck på pennan till höger i det fält som du vill redigera.

Var detta till hjälp? Ja Nej

Hur många säljmallar kan jag spara?

Du kan ha upp till 99 säljmallar sparade i Mitt Tradera.

Var detta till hjälp? Ja Nej
FAQ Privat