Möt Annelie från Kittat

Kittat hjälper föräldrar att sälja barnens urvuxna kläder. De har både en egen webbshop och säljer på Tradera. Här delar Annelie med sig av sina bästa tips.

Kittat-Annelie-WP

  • Prata med de som handlar mycket på Tradera och försök förstå hur de tänker och agerar
  • Testa alla idéer du får, och några till!
  • Steal with pride! Se hur andra säljare lyckats på Tradera och sno de idéer som verkar funka
  • Viktigast av allt är att inte glömma din business och var noga med att räkna på allt. Det gäller att hela tiden förbättra där det finns möjlighet

Hej Annelie! Berätta om Kittat, vad gör ni?

Vi hjälper föräldrar att sälja barnens urväxta kläder! De beställer en påse på vår hemsida och skickar in de plagg som inte längre används. Därefter tar vi emot plaggen och fotar, beskriver och lägger upp annonser i vår butik på Tradera och i vår webbshop Kittat.se. Kläder som inte kan säljas av olika anledningar skänker vi till välgörenhet. Om plagget säljs får den som skickade in dem 40 % av försäljningspriset utbetalt.

Hur kommer det sig att du startade Kittat?

Idén till Kittat kom eftersom jag själv hade mycket kläder i garderoben som jag inte längre använde, men som jag inte kom mig för att sälja. Jag tänkte att det antagligen finns fler människor med samma problem. Efter att ha pratat med folk runt omkring mig insåg jag att problemet var ännu större för barnkläder – barn växer ju ur sina grejer så snabbt!  Därför bestämde jag mig för att börja med barnkläder för att undersöka hur konceptet funkar, men förhoppningen är att även köpa och sälja dam- och herrkläder i framtiden.

Varför valde du att sälja på Tradera?

Initialt var Tradera ett sätt för oss att testa vår affärsidé, men det har visat sig vara så värdefullt att vi har fortsatt! Vår målgrupp finns på Tradera och de är vana hur det fungerar på sidan. Vi hade ingen egen e-handel till att börja med, så Tradera var därför nyckeln för att vi skulle kunna komma igång snabb och testa vår idé. Utan Tradera hade vi aldrig kunna komma igång så fort med vår verksamhet och inte heller kunnat sälja så mycket! Jag kommer aldrig glömma känslan av att packa våra första ordar bara dagarna efter att vi startat.

Hur går försäljningen och vad gör du för att nå potentiella kunder?

Vår försäljning ökar lite varje månad och vi jobbar hela tiden på att nå ut mer och mer i våra egna kanaler, såsom vår Facebooksida och Instagram, för att öka kännedomen om oss. Det är kul att se är att de flesta som har använt vår tjänst en gång kommer tillbaka och skickar in kläder igen!

Till Kittats butik