Möt Karl-Henrik från Kristianstad Pantbank

Kristianstad pantbank har testat att anordna sina egna auktioner på nätet, men funnit att Tradera är ett mycket bättre alternativ för att nå ut till fler och därmed få bättre priser för sina produkter. Här är deras tips.

Kristianstadpantbankliten

  • Bra bilder! Var kreativ och prova dig fram med olika belysningar och bakgrunder
  • Ha en noggrann och uttömmande beskrivning. Du minimerar risken för missförstånd och slipper lägga tid på onödig mejlkorrespondens
  • Håll alltid vad du lovar. Bilder och beskrivningar ska motsvara men inte överträffa verkligheten
  • Lös konflikter snabbt och smidigt. Uppträd alltid vänligt, lägg prestigen åt sidan och få det ur världen så att du kan lägga din energi på positiva saker istället

Hej Karl-Henrik! Berätta kort om Kristianstad Pantbank, vad gör ni?

Kristianstad Pantbank är östra Skånes pantbank. Att låna på en pantbank är ett snabbt, tryggt och enkelt sätt att hantera oväntade utgifter. Det vanligaste som våra kunder belånar är guld, ädelstenar, silver och klockor, men vi tar även emot elektronik, glaskonst, mynt, gitarrer och andra föremål med ett högt andrahandsvärde. De föremål som inte hämtas ut auktioneras ut på Tradera.

Våra utropspriser på t.ex. smycken ligger på runt 30 % av nypriset i butik. Guldsmyckena tvättas i speciella bad och poleras för att vara i toppskick. En diamantring för 5 000 kr som kostar 15 000 kr i butik och är lika fin som en ny kan väl inte kallas för annat än ett fynd!?

Varför valde ni att sälja på Tradera?

Pantbanksverksamhet är i Sverige strikt reglerat. De föremål som inte hämtas ut ska säljas på auktion till högstbjudande, där ett eventuellt överskott tillfaller låntagaren.

Vi startade företaget för 12 år sedan och under de första åren hade vi internetauktioner i egen regi. Då vårt auktionsprogram hade stora brister såväl tekniskt som administrativt så ställdes vi inför valet att investera i en ny programvara eller att börja sälja på Tradera. Vi valde Tradera och det har vi verkligen inte ångrat!

Vad har ni märkt för positiva effekter av att sälja på Tradera?

Traderas auktioner är ytterst välbevakade. Det är något av en perfekt marknad. Det finns väldigt många kunniga köpare därute och när vi själva tvivlar om en varas värde lägger vi ofta låga utrop och låter marknadskrafterna verka. På så sätt blir försäljningarna också spännande och lärorika för oss som säljare.

Vi har väldigt många återkommande kunder och det tycker vi är jätteroligt och ett kvitto på att vi gör ett bra jobb. Traderas säljverktyg underlättar administrationen och gör det enkelt att kommunicera med kunderna.

Till Kristanstad Pantbanks butik