Möt Richard från Novaretro

Novaretro säljer noggrant utvalda antikviteter och retroprylar. Här kan du läsa Richards tips kring vad som är bra att tänka på vid försäljning på Tradera.

novaretro

  • Ta fem bilder på varje objekt och se till att du får med samtliga vinklar, stämplar, skador etc.
  • Var noggrann i beskrivningen, en klar och tydlig beskrivning leder ofta till fler bud
  • Starta med låga utrop, det blir mer intressant för budgivarna och auktionen kommer igång
  • Sök bland avslutade auktioner för en fingervisning hur mycket liknande saker sålts för

Hej Richard! Berätta kort om Novaretro, vad gör ni?

Novaretro köper upp hela hem och delar av hem, men även enstaka föremål som design, antikt, retro och samlarobjekt, för att sedan sälja det på Tradera och i vår lada i Brottby strax utanför Stockholm. Vår målsättning är att dessa saker skall gå tillbaka till marknaden istället för att slängas. Novaretro har även som mål att se till att kunder får tag i design, retro och samlarsaker till humana priser. Det roligaste är när en kund får tag på ett unikt föremål hos oss, som de kanske har letat efter länge men inte hittat på annat håll.

Hur startade du?

Novaretro startade för 6 år sedan, då köpte vi upp enstaka föremål med inriktning på samlarsaker. Efter åren som gått har vi inriktat oss mer på design, retro och antikt, samt att nu mera köper vi upp hela hem och ser till att sakerna från hemmet förvaltas väl och gläder nästa ägare.

 

Varför valde du att sälja på Tradera?

Novaretro valde att sälja på Tradera för att vi på så sätt når ut till många kunder som vi annars inte skulle göra. Tradera är även lätt att använda; det går snabbt att lägga upp auktioner, och genom de suveräna säljverktygen får man ut objekten som en dans – smidigare kan man inte få! Vill också som företagare lägga ett gott ord för Traderas avgifter som är låga, och därmed gör det attraktivt och lönsamt att sälja genom Tradera.

 Hur ser planerna för Novaretro ut framöver?

Novaretro kommer bli mer inriktade på design och retro, eftersom att vi sett en stor efterfrågan på sådana föremål. Vi har även märkt hur populärt det är med svensk och nordisk design i utlandet så därför planerar vi att nå utländska köpare i större utsträckning, där finns ofta en hög betalningsvilja för just dessa saker.

Till Novaretros butik