Prisförändringar

2015 har varit ett bra år för Tradera. Den strategiförändring vi gjorde när vi bytte fokus från stora handlare till vår styrka kring mindre säljare med unika produkter och fynd har gett resultat, och nu fortsätter vi i den riktningen. Vi lanserar två nya butiksformat för dig som privatsäljare med just begagnade varor eller fynd. I samband med detta väljer vi också att justera priserna från och med den 1:a december 2015. Alla priser påverkas inte utan det som ändras är:

Vad ändrar vi?

 • Maxtaket för provisionsavgiften blir 150 kr per annons
 • Maxtaket för uppläggningsavgifter (tidigare osåltavgifter) på fastprisannonser tas bort och ersätts med förmånliga butikserbjudanden för privatpersoner

 

Vad ändras inte?

 • Provisionen och övriga avgifter, förutom ovanstående, är oförändrade

 

Nyhet! Den 1:a december lanserar vi två nya butikskoncept för privatsäljare:

 • Samlarbutik: För dig som säljer begagnade varor eller oanvända varor av samlarkaraktär som inte går att köpa nya i butik idag. Här kan du ha upp till 10 000 butiksannonser för 245 kr* per månad
 • Miniprisbutik: För dig som säljer varor till låga priser (under 30 kr). Här kan du ha upp till 10 000 butiksannonser för 195 kr* per månad och har ingen minimiprovision

Förändringar i provisionen

 • Tidigare

  • 10 % av försäljningspriset
  • Minst 3 kr
  • Max 100 kr per annons
 • Nytt från 1:a dec

  • 10 % av försäljningspriset
  • Minst 3 kr
  • Max 150 kr per annons

Nyhet! Butiker för dig som privatperson

Namn Antal butiksannonser Pris per månad, ett års bindningstid Pris per månad, utan bindningstid Minimiprovision
Samlarbutik** 10 000 245 kr 295 kr 3 kr
Miniprisbutik*** 10 000 195 kr 245 kr

**Endast försäljning av begagnade varor eller oanvända varor av samlarkaraktär som inte går att köpa nya i butik idag. Dessa behöver i annonserna anges som begagnade.
***Endast försäljning av varor under 30 kr. För varor över 30 kr är provisionen 15 % i Miniprisbutiken.

För samtliga butiker gäller en månads uppsägningstid. Utöver månadskostnaden för butiken tillkommer avgifter enligt ordinarie prislista.


Vanliga frågor och svar

När kommer prislistan ändras?
Från och med den 1:a december 2015.

Kommer hela prislistan ändras?
Vi ändrar inte hela prislistan utan endast det du kan läsa om ovan. Den övriga prislistan är oförändrad.

Vad händer om jag lägger upp en annons i november som avslutas i december?
Alla annonser som startas i november debiteras provision enligt den tidigare prislistan.

Varför ändrar ni maxtaket för provisionsavgiften från 100 kr till 150 kr?
Vi vill fortsätta utveckla vår sajt och göra den ännu bättre. Framöver kommer vi även satsa mer på marknadsföring, vilket kommer att dra mer trafik till sajten och gynna dig som säljare.

Varför tar ni bort taket på 500 kr för uppläggningsavgifter (tidigare osåltavgifter) på fastprisannonser?
Den 1:a december lanserar vi istället ett nytt koncept för våra medlemmar som säljer begagnade varor: Samlarbutik. Du kan på så sätt ha upp till 10 000 annonser till fast pris (butiksannonser) för 245 kr* per månad.

Vad är Samlarbutik?
Den 1:a december lanserar vi ett nytt koncept för våra medlemmar som säljer begagnade varor eller varor av samlarkaraktär: Samlarbutik. Du kan ha upp till 10 000 fastprisannonser med alla funktioner som vi erbjuder våra butikssäljare för 245 kr* per månad. Perfekt för dig som säljer frimärken, mynt eller andra samlarobjekt.

Kan jag ha Samlarbutik som privatperson?
Absolut, säljer du begagnade varor eller samlarobjekt via fastprisannonser är denna butik för dig! Det enda kravet är att du säljer begagnade varor eller samlarobjekt till fast pris.

Vad är Miniprisbutik?
Den 1:a december lanserar vi ett nytt butikskoncept för våra medlemmar som säljer varor till lågt pris (under 30 kr): Miniprisbutik. Du kan ha upp till 10 000 butiksannonser för 195 kr* per månad. Perfekt för dig som säljer pysselartiklar eller andra små fynd.

Kan jag ha Miniprisbutik som privatperson?
Absolut, säljer du varor till lågt pris via fastprisannonser är denna butik för dig, då det inte finns någon minimiprovision. Det enda kravet är att du säljer varor för under 30 kr till fast pris.

Varför förändras priset för de som säljer dyrare varor?
Vi har sett över vår prissättning i sin helhet och funnit att denna förändring var mest gångbar och att den endast påverkar en minoritet av våra medlemmar. Som exempel: säljer du en iPhone för 3 500 kr betalar du 150 kr för det.

 

*12 månaders bindningstid.