I won the auction, what happens next?

Since most purchases on Tradera is from another person and not a business it differs some from most regular online shopping. We have created this guide to explain how it works.

Payment

How do I pay?

Most sellers use Tradera Pay which is our name for our integrated payment options.

The following payment options are a part of Tradera Pay

  • Swish 
  • Credit/debit card
  • PayPal
  • Paynova (only for Swedish citizens)

Which payment options has Traderas buyer protection?

Traderas buyer protection is currently only available when paying with Paynova. Read more about buyer protection here här.

Kan jag betala senare?

Eftersom de flesta säljare på siten är privatpersoner så kan det variera lite från säljare till säljare. Vi rekommenderar alltid att man kollar med säljaren om det är ok eller inte innan du köper varan. 

Tänk på att du alltid kan välja att betala med faktura eller avbetalning, säljaren får betalt direkt men du betalar senare. 

 

Frakt

Hur vet säljaren vart varan ska skickas?

Säljaren får dina leveransuppgifter automatiskt via oss och kommer boka frakt utifrån vad som är angivet i annonsen.

Om du köpt flera varor från samma säljare är det alltid värt att kontakta säljaren och kolla om de har möjlighet att samfrakta varan då det både kostar dig mindre och är bättre för miljön.

Hur ändrar jag min adress? 

Om du vill ha varan skickad till en annan adress så kan du uppdatera adressen i Mitt Tradera innan säljaren bokar frakten. 

Ångerrätt

Har jag ångerrätt? 

Du har endast ångerrätt om köpet är från ett företag, de flesta affärer på Tradera är mellan privatpersoner och då gäller inte ångerrätten. Vår rekommendation är i förstahand att kontakta säljaren om det skulle vara något problem.

Om du köpt varan från ett företag så gäller ångerrätten. Vem som står för retur frakt och övriga villkor kring ångerrätt hittar du på företagets profilsida.