Paketering

Det är alltid kul att få hem ett paket som ser snyggt och prydligt ut – men det absolut viktigaste är att artikeln levereras hel! Utgå alltid från typ av artikel och material när du paketerar. Ha i åtanke att alla transportörer mer eller mindre avvisar skadeersättning på grund av dåligt emballage. Det finns en rad saker att tänka på för att undvika att artikeln skadas och för att den faktiskt ska komma fram till din köpare.


 • Paketering

  KLARCROP7

  Artikeln ska paketeras så att den klarar de påfrestningar som den kan utsättas för i samband med frakt, så som stötar, vibrationer och tryck. Använd inga snören för förslutning eftersom de riskerar att fastna i något. Använd istället en bred tejp – och spara inte på tejpen!

 • Inre emballage

  skor2

  Använd ett inre emballage, d.v.s. ett stötdämpande skydd så som bubbelplast, vaddering, tidningspapper eller annat skyddande material. Om du väljer att samfrakta artiklar, alltså om du skickar flera artiklar samtidigt till samma köpare, bör varje artikel för sig förses med stötdämpande material.

 • Yttre emballage

  KLARCROP3

  Det yttre emballaget skyddar artikeln från att klämmas och kan bestå av en kraftig yttre kartong eller en vadderad påse. Välj en kartong som är aningen större än artikeln så att det inre emballaget får plats. Paketeras en kartong för full är det lätt att den spricker och är emballaget för stort kan artikeln röra sig och risken för att den skadas ökar.

 • Återanvänd

  påse

  På Tradera gillar vi som bekant att saker återanvänds. Tänk dock då på att kontrollera så att ett återanvänt emballaget inte är för slitet. Ifall det behövs kan du förstärka med tejp där det behövs. Försäkra dig även om att det inte finns några tidigare adressetiketter kvar.

 • Personlig hälsning

  KLARCROP4

  Skicka gärna med ett visitkort eller annan personlig hälsning med ditt alias och ett meddelande till köparen där du tackar för affären. Då skapar du en god relation och ökar möjligheten till framtida affärer. Det kan också vara en god idé att skicka med orderbekräftelsen så att köparen snabbt och enkelt kan kontrollera att de mottagit rätt artikel.

 • Adress

  KLARCROP1

  Sist men absolut inte minst: glöm inte att noggrant och tydligt ange korrekta adressuppgifter till köparen samt att ange din returadress.