Tradera Tipsar – Ta en bra bild

Att ta bra bilder behöver inte vara svårt eller tidskrävande, men gör din annons mycket mer attraktiv! Bilden är ofta det första en köpare tittar på och håller dina bilder inte måttet riskerar försäljningen att bli lidande. Följ våra enkla råd så är du säker på att få till en bra annonsbild

 • SKICKA10

  Enhetlig bakgrund

  Använd dig av en enhetlig bakgrund. Se till att bakgrunden inte distraherar från objektet du vill visa upp. En vit vägg eller skärm funkar bra till det mesta, men om du säljer smycken eller andra ljusa och blanka föremål kanske svart bakgrund blir bättre. Prova dig fram och se hur du tydligast visar dina föremål!

 • SKICKA6

  Bra ljus

  Se till att ha bra ljus. Undvik helst att använda blixt och utnyttja istället naturligt ljus och komplettera med andra ljuskällor, vanliga lampor funkar bra ifall du inte har någon ljusbox. Kolla så att bilderna visar objektets rätta färger och att det inte blir skuggor eller för ljusa partier i bilden.

 • SKICKA2

  Visa hela objektet

  Visa hela objektet noggrant. Ta bilder från olika vinklar så att man ser allt, inklusive närbilder på detaljer och eventuella skavanker. Se till att objektet är så rent och fint som möjligt när du tar bilden. Är det en märkesvara, se till att du visar logotypen.

 • SKICKA

  Fyll ut bilden

  Ha objektet du vill visa centrerat och låt det fylla ut hela bilden. Se till att bilderna inte blir suddiga, även när kunden förstorar bilden i annonsen, genom att ladda upp högupplösta bilder till din annons.

 • skicka4

  Objektets skala

  Du kan exempelvis lägga en linjal bredvid objektet för att visa hur stort det är. Alternativt kan du använda dig av ett objekt som människor i allmänhet vet hur stort det är, till exempel ett mynt eller liknande, för att ge en uppfattning om storleken.

 • SKICKA1

  Stadig på handen

  Använd dig av ett stativ ifall du har svårt att hålla kameran tillräckligt stilla. Alternativt så kan du stödja din kamera mot ett stadigt underslag som exempelvis ett bord.