Regler på Tradera

Traderas regler gäller för alla medlemmar, privata som företag och säljare som köpare. 
Här finns information riktad specifikt till företagssäljare om vilka villkor som gäller när en köpare vill utnyttja sin ångerrätt.
Detta gäller inte vid köp mellan privatpersoner.

 


 
 

14 dagars ångerrätt
Som företagssäljare på Tradera är ni skyldiga att erbjuda samt informera dina köpare 14 dagars ångerrätt oavsett ordervärde, enligt lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Ångerrätten börjar den gälla när ni och köparen ingår i köpeavtalet. Köparen har 14 dagars ångerfrist från dagen efter denne har mottagit varan. Köparen har rätt att ångra köpet, skicka tillbaka varan och få pengarna tillbaka utan dröjsmål. Som företagssäljare behöver ni före köpet informera köparen om vem som ansvarar för kostnaden vid en eventuell returfrakt. Om detta inte sker innan köpet är gjort ansvarar ni som säljare för kostnaden vid en retur.

Information om ångerrätten före köp
Före köpet är ni som säljare skyldiga att informera köparen om ångerrätten samt hur köparen ska gå tillväga för att ångra köpet i tillämpliga fall.

Information om ångerrätten efter köp
Efter köpet är genomfört är ni skyldiga att informera köparen om ångerrätten ytterligare en gång. Om ni inte informerat köparen om ångerrätten både före och efter köpet förlängs ångerfristen och ni som säljare ansvarar för fraktkostnaden vid en retur av varan.

När ångerrätten inte gäller
Det finns vissa tillfällen där ångerrätten inte gäller. Det kan till exempel gälla vid försäljning av varor som ädelmetaller, livsmedel, tidningsprenumerationer och vissa varor där köparen brutit plomberingen. Läs mer om detta på konsumentverkets hemsida

Alla regler på Tradera