Hur man skapar en annons

Första gången man skapar en annons kan det vara bra att få lite tips på vad man ska tänka på. Här kommer en guide som går igenom vad du ska tänka på i de olika stegen.

Kampanjkod och bilder

När du skapar en annons kan du välja att även spara annonsen som en mall.

Detta underlättar när du ska sälja flera liknande varor.  

När vi har kampanjer aktiva kan du lägga in kampanjkoden här för att ta del av erbjudandet eller medverka i välgörenhetskampanjer.

Tänk på att skriva kampanjkoden exakt som vi har angett den.

Vi rekommenderar alltid att ha flera bilder på objektet.

Exempelvis bilder från olika vinklar, om det är någon detalj du vill uppmärksamma eller bild på kvitto om det handlar om en dyrare vara

Rubrik och beskrivning

En beskrivande rubrik leder oftast till att fler hittar just din annons. 

Istället för att endast skriva skjorta, lägg till färg, storlek, märke och skick redan i rubriken för att få fler träffar.

Mer information är alltid bättre i en beskrivning. Beskriv skicket, finns det någon repa som kanske inte är tydlig på bilderna eller en söm som inte är hel så är det alltid bäst att informera om det. 

Utgivningsår, modellbeteckning, när varan är inköpt är exempel på information som kan vara värdefull för en potentiell köpare. Utgå från vad du själv vill veta när du ska köpa en liknande vara.

Kategori, attribut och varumärke

Ibland kan det vara lite klurigt att veta vilken kategori en vara passar bäst under. Ett tips är att söka efter liknande varor på sajten för att se vilken kategori dessa ligger under. 

I vissa kategorier finns möjligheten att välja attribut såsom färg, storlek, stämplar med mera. Dessa attribut gör det lättare för potentiella köpare att filtrera fram vad man söker efter. 

Det går även att ange vilket varumärke det är på produkten. Tänk på att det inte är tillåtet att sälja märkeskopior enligt lag. 

Auktion, köp nu och fastpris

Auktion är den absolut populäraste annonstypen på Tradera. 

För att skapa en auktion behöver du i detta steg endast ange ett utropspris och hur många dagar annonsen ska vara aktiv, minst 3 dagar och max 14 dagar. 

Kostnadsfritt tillval där du kan lägga in ett köp nu-pris för en snabbare affär. Köp nu-priset försvinner om du får bud på annonsen. 

Detta tillval används vid försäljning av dyrare varor. Reservationspriset innebär att om annonsen slutar och högsta budet är lägre än ditt reservationspris så räknas inte varan som såld.

Reservationspris kostar 40:- och kostnaden för tillvalet debiteras oavsett om annonsen blir såld eller inte.

För dig som vill att auktionen slutar vid ett specifikt klockslag. Om du inte väljer detta tillval slutar annonsen vid samma klockslag som den publicerades.

Kostnaden för tillval debiteras oavsett om annonsen blir såld eller inte.

Kostnadsfritt tillval som gör så att din annons publiceras på nytt. Tänk på att kostnader för andra tillval blir debiterade en gång till vid automatiskt omstart. Omstartade annonser räknas också mot antalet fria uppläggningar du har per månad. 

En annons med fast pris ligger uppe tills den blir såld eller max 30 dagar. 

Frakt

Vi har integrerade fraktlösningar med DHL och DB Schenker, detta innebär att du kan boka frakten direkt från Mitt Tradera. Vi erbjuder även frakt via PostNord, Bussgods. 

Det går att lägga till frakt med upp till två olika speditörer så att din köpare har alternativ att välja på. Det går också att lägga till avhämtning eller välja endast avhämtning. 

Vid dyrare varor rekommenderar vi att du använder spårbar frakt.

När du väger varan tänk på att se till att det finns utrymme för extra vikt i form av kartong och emballage eftersom det fraktpris du anger är det som köparen kommer att behöva betala. 

Det går även att ange ett eget fraktpris, om du vill rabattera frakten eller ta ut några kronor extra för emballage.