Hjälp, jag har fått ett negativt omdöme

Det är alltid tråkigt att få ett negativt omdöme, men det kan hända alla. Här kommer lite tips på vad du kan göra när du fått ett negativt omdöme.

Vad innebär det negativa omdömet för mig?

Något enstaka negativt omdöme har ingen påverkan på ditt konto, då omdömen på Tradera är subjektiva. Skulle du däremot få flera negativa omdömen kan det både påverka din möjlighet att få varor sålda och att handla hos vissa säljare.

Om du får en hög andel unika negativa omdömen (från flera olika medlemmar) kan ditt konto även komma att stängas ner.

Vad kan Tradera göra?

Omdöme som bryter mot våra regler

Om omdömet bryter mot våra regler kan du kontakta oss för hjälp med att ta bort omdömet. Du kan läsa mer om våra omdömesregler här.

Vad kan jag göra?

Kontakta motpart

I de allra flesta fall kan man få bort det negativa omdömet genom att kontakta den andra parten i affären och försöka hitta en gemensam lösning på orsaken till det negativa omdömet.

Kommentera omdömet

Upplever du att det som står i omdömet inte stämmer eller inte är något du själv kan påverka kan du alltid kommentera det negativa omdömet.

Gemensamt återkallande av negativt omdöme

Om båda parter har lämnat negativt omdöme på varandra kan man även skicka en förfrågan om att gemensamt återkalla omdömet. Detta är bra i de fall där man lyckats lösa problemet efter att man lämnat omdöme.