Ny checkout - Hur fungerar det för köparen

Denna guide är främst riktad till dig som har en butik på Tradera för att du ska kunna se hur flödet ser ut för den som handlat av dig.

Detta är bara steg 1 av vår kommande samfraktslösning och fler funktioner kommer att lanseras under våren, bland annat en ny såldalista, inställningar för samfrakt m.m..

Steg 1 - Bekräfta köp

Från varukorgen får medlemmen valet att bekräfta köpet. Detta innebär att man förbinder sig att betala för varan/varorna.

Steg 2 - Betalning

Direkt efter att köparen klickat på bekräfta köp skickas man vidare till checkout där man får valet att vänta med betalningen eller betala direkt. Denna bild innehåller även en liten förhandsvisning på hur det kommer att se ut inom kort när du som säljare kan ange hur många dagar du är villig att vänta på betalningen.

Steg 3 - Bekräftelse via mail

Köparen får ett mail med länk till betalningen när man bekräftat köpet. 

Steg 4 - Påminnelse om betalning

Om köparen inte har betalat inom 3 dagar skickas en påminnelse med automatik ut till köparen. Tänk på att betalningar direkt till dig via Swish inte blir markerade som betalda per automatik. 

På sikt kommer du själv att kunna ändra hur länge du är villig att vänta med betalningen, och detta kommer att påverka när påminnelsen skickas till din köpare.