Ny checkout för butiksannonser

Den 1a mars lanserar vi vår nya checkout även för butiksannonser. Från den 3e mars gäller detta för samtliga användare.
Denna förändring är första steget på vägen mot vår nya samfraktslösning. 

För dig som ännu inte har Traderabetalning kommer tjänsten att vara oförändrad. Vill du komma igång med Traderabetalning på ditt konto? Läs mer här.

 

 

Vad innebär det för mig som säljare?

Enklare samfrakt

Eftersom köparen inte längre måste betala direkt vid köpet så kan ni komma överens om priset för frakten innan betalning.

Detta betyder inte att vi är klara med samfrakt, fler förbättringar kommer att släppas under året för att förenkla för både köpare och säljare.

Vad ska jag göra om köparen inte betalar?

Om köparen inte betalar rekommenderar vi alltid som första steg att kontakta köparen. Om det inte hjälper så rekommenderar vi att du anmäler utebliven betalning och sedan lägger tillbaka varan/varorna i ditt lager igen

Innebär detta några andra ändringar för mig som säljare?

Du kommer nu att få ett mail när köparen har köpt varan och ett annat när betalningen är genomförd. Detta så att det ska vara enklare att veta i vilket steg i affären ni befinner er. Tänk på att detta innebär att bara för att en vara är såld så betyder det inte att den är betald än.

Detta innebär att köpupplevelsen för butiksannonser nu påminner mer om auktioner än vad det tidigare gjort.

 

Vill du veta hur den nya checkouten ser ut för köparen? Klicka här

Hur ändrar jag fraktkostnaden?

Fraktkostnaden ändras nu per ordernummer, om alla köp ligger i samma order så ändrar du enkelt fraktkostnaden för hela ordern genom att klicka på "Ändra fraktpris för order".

Mail till säljaren

Mail vid köp
Mail vid betalning

Vad innebär det för mig som köpare?

Du kan nu avvakta med betalningen tills du shoppat klart hos säljaren och ni kommit överens om ett fraktpris för samfrakt i de fall som säljaren erbjuder det. 

Tänk på att du fortfarande förbinder dig till att betala för varan även fast du inte längre måste betala direkt vid köpet.