Problem med att logga in

Nedan hittar du vanliga frågor och svar när det kommer till inloggning. Skulle du behöva vidare hjälp så rekommenderar vi att du tar kontakt med vår kundservice.

Hur loggar jag in?

Du loggar in på Tradera genom att klicka här.

Skriv in din e-postadress och ditt lösenord så får du tillgång till ditt konto. Om du klickar på ”Fortsätt vara inloggad” förlänger du din inloggningstid med en vecka och behöver inte logga in vid varje besök. Skulle du glömt dina inloggningsuppgifter har du möjlighet att beställa nya här.

Jag kommer inte ihåg min e-postadress?

Har du glömt bort eller inte längre har tillgång till den e-postadress du angivit på ditt konto behöver du kontakta vår kundservice för att komma vidare.

Jag har glömt mitt lösenord, hur gör jag?

Du kan beställa ett nytt lösenord genom att klicka här. Du kan där ange din mejladress för att återställa ditt lösenord alternativt ange ditt personnummer för fler alternativ, så som BankID-verifiering.

Jag har ny e-postadress och kan inte logga in. Hur ska jag göra?

Du kan få tillgång till ditt konto via Bank ID eller SMS. Vänligen följ instruktioner här. Du kan sedan uppdatera till din nya e-postadress i Mitt Tradera.

Öppettider för kundservice

Privat
Telefon Vardagar
9:00-18:00
Helger
Stängt
Chatt Vardagar
9:00-19:00
Helger
10:00-19:00

 

Företag
Telefon
Vardagar
9:00-17:00
Chatt
Vardagar
9:00-17:00
Lunchstängt
12:00-13:00