Betalningar och Köpskydd

Det finns olika sätt att betala för ett köpt objekt på Tradera. Tradera rekommenderar betalning via säkra betalsätt så som Klarna eller PayPal i de fall dessa erbjuds.

payment-ny-klarnaKlarna är en integrerad betalmetod som är helt kostnadsfri för säljare och köpare på Tradera. Köparen kan betala med kort, internetbank eller faktura – hur, när och var köparen vill. Man täcks också av Klarnas köparskydd och säljarskydd.
Säljaren får direkt meddelande om betalningen och kan skicka varan omedelbart, utan att behöva vänta på att insättningen syns på bankkontot. Klarna skickar även hem en engångskod som säljaren behöver fylla i på Tradera innan några pengar kan tas emot.
Mer om Klarna

payment-ny-paypalPayPal är ett tryggt och snabbt sätt att betala och ta betalt på nätet. Med PayPal kan man betala och föra över pengar utan att behöva avslöja sina betalningsuppgifter. Man täcks också av PayPals köparskydd och säljarskydd (enligt gällande regler och villkor).
PayPal är helt integrerat med Tradera och tack vare att betalningarna visas på ”Mitt Tradera” får du enkelt en överblick över dina affärer. Du betalar ingen avgift för att använda PayPal på Tradera.
Mer om PayPal

Köpskydd

När du ser säljare som erbjuder PayPal eller Klarna vet du att säljaren erbjuder ett betalsätt som innefattar köpskydd – helt kostnadsfritt. Det betyder att du alltid är garanterad pengarna tillbaka om varan inte skulle komma, eller om den inte överensstämmer med beskrivningen. Bra, va?

Är alla annonser utan köpskydd osäkra?

Nej. Annonser utan trygga betalsätt är inte att förväxla med osäkra. Vi rekommenderar alltid att läsa andra användares omdömen på den säljare du funderar på att handla av. Om du vill handla något från en säljare utan säljaromdöme och det du vill köpa är att betrakta av ett högre värde kan det vara bra att välja en säljare som erbjuder ett tryggt betalsätt – så att du ska känna dig trygg att lägga bud!