Varumärke

Vad är ett varumärke?

Ett varumärke är ett namn, en symbol eller tecken som identifierar en specifik vara. När ett märke är varumärkesskyddat ger det rättighetsinnehavaren ensamrätt – vilket betyder att ingen annan har rätt att använda sig av varumärket för sina varor, tjänster eller i sin marknadsföring. Läs gärna mer om varumärken och varumärkesskydd hos patent- och registreringsverket

Vad behöver jag tänka på?

För att använda dig av varumärken på Tradera och i din annons behöver varumärkesnamnet vara identisk med den vara du säljer. Det här innebär att om du nämner ”Acne” i annonsen – ska ditt plagg också vara av märket Acne.

Varför har ni den här regeln?

Anledningen till det här är för att man inte får marknadsföra sig med andra varumärken än det man faktiskt säljer. Sen vill vi naturligtvis att våra köpare ska få så relevanta sökträffar som möjligt. Om en medlem söker på ”Acne” vill man hitta plagg av just Acne och inte plagg som ”liknar” Acne.

Nedan exempel visar hur annonsen kan se ut, och hur den inte bör se ut. Varumärket finns med i både rubrik och beskrivning. Kvittot med i ena fotot på annonsen:

  • Skriv det varumärke som din vara faktiskt är av.

    GuCCI v2

  • Förvirra inte dina köpare genom att nämna olika varumärken.

    Multirubrik