Traderas säkerhetsarbete

Vi på Tradera fokuserar på flera områden som gör oss till en säker marknadsplats. Vi strävar efter att våra köpare och säljare alltid ska känna sig trygga med att handla och sälja hos oss. Nedan kan du läsa mer om våra fokusområden

 

Personuppgifter

Varje medlem har sitt personnummer kopplat till sitt medlemskap. Det innebär att man inte är anonym när man gör affärer på Tradera som på andra köp- & säljsajter.

Du kan läsa mer om vår personuppgiftsbehandling här.

 

Verifikation

Vi verifierar alla användare på Tradera för att säkerställa att vi fortsätter vara en trygg handelsplats. Verifikationen varierar beroende på användarens land, för svenska användare används BankID, för danska användare har vi MitID och för övriga länder krävs det bild på giltig ID-handling.

 

Omdömen

Köpare och säljare kan ge varandra omdömen efter avslutad affär. Det ger våra medlemmar bättre förutsättningar att utvärdera andra medlemmar.

 

Frakt

Vi samarbetar med säkra, spårbara fraktalternativ som DB Schenker, DHL och Postnord där du som Traderamedlem även får bättre priser på frakten.

 

Säker betalning

På Tradera har vi en integrerad betallösning som innebär att du kan försäkra dig om att säljaren är verifierad.

 

Granskning

Vi vill att alla medlemmar ska ha en trygg upplevelse på Tradera. Därför granskar vi kontinuerligt medlemmar som andra haft dåliga upplevelser med. Kom ihåg att nyttja våra funktioner för att ge oss en rättvis bild av hur våra medlemmar sköter sig.

 

Annonser

Vi arbetar med att annonserna på vår sajt följer våra regler och svensk lag. Alla medlemmar har möjlighet att anmäla en annons som inte följer våra regler till granskning. Vi arbetar även proaktivt med att på egen hand hitta annonser som inte följer våra regler. Läs mer om våra regler här.