Frågor och svar – Bank ID

 

Vad är Bank ID?

BankID är en e-legitimation som du använder för att styrka din identitet på Internet, exempelvis på banken, hos Försäkringskassan, och nu även på Tradera. Bank ID är Sveriges i särklass största e-legitimation och utfärdas av 12 banker och blir allt mer vanlig. BankID är ett sätt för oss och andra webbplatser att verifiera att det är just du som kopplar upp dig mot sajten. När du verifierar dig klickar du upp din applikation på din dator, telefon eller surfplatta och därefter fyller du i din sexsiffriga säkerhetskod.

Hur skaffar jag BankID?

BankID beställer du direkt hos din Internetbank. När du beställer BankID behöver du också installera BankID säkerhetsprogram om du inte redan har det installerat.

Hur du går tillväga för att beställa BankID skiljer sig åt mellan olika banker. Hos en del banker har du möjlighet att logga in på din Internetbank och beställa ditt BankID direkt. Medan andra banker kräver ett personligt besök på bankkontoret där du legitimerar dig med godkänd ID-handling. För att ta reda på vad som gäller för dig, kontakta den bank du använder dig av.

Varför behöver jag verifiera mig med BankID på Tradera?

För oss är säkerheten på Tradera väldigt viktig. När du handlar på Tradera ska du känna dig trygg i att du har rätt förutsättningar för att genomföra en lyckad affär. BankID är ett enkelt och smidigt sätt att verifiera att det är just du som kopplar upp dig mot vår sajt.

Hur verifierar jag mig med Bank ID på Tradera?

När du verifierar dig med BankID på Tradera kommer Bank ID-symbolen att dyka upp på din skärm. Du klickar på ”fortsätt” och startar upp BankID-app på mobilen eller datorn. Hos din BankID-app kommer du fylla i din sexsiffriga säkerhetskod och intyga att du legitimerar dig mot Tradera. När du fyllt i uppgifterna kommer du bli meddelad både på Tradera och på din applikation att verifieringen är klar.

Min verifiering misslyckades, varför?

Detta är de vanligaste anledningarna till att verifieringen misslyckas:

  • Om du inte legitimerat dig inom en viss tid så avbryts inloggningsförsöket och ett felmeddelande dyker upp
  • Loggar du in från en mobil enhet kan du behöva växla över till BankID säkerhetsapp manuellt. Tänk på att du även behöver växla tillbaka till webbläsaren eller Traderas app manuellt efter du genomfört verifieringen.
  • Säkerställ att identiteten på ditt Bank ID stämmer överens med personnumret som står på kontot. Vid verifieringen visas en del av ditt personnummer. Dina sista siffrorna är maskerade av säkerhetsskäl.