Ångerrätt

Här finns information riktad till företagssäljare om vilka villkor som gäller när en köpare vill utnyttja sin ångerrätt. Detta gäller inte vid köp mellan privatpersoner.

14 dagars ångerrätt
Som företagare på Tradera är du skyldig att erbjuda samt informera dina köpare 14 dagars ångerrätt om det totala ordervärdet överstiger 400 kronor, enligt distans- och hemförsäljningslagen (2 kap. 1 § 3 st., se mer här). Ångerrätten börjar gälla när du och köpare ingår i köpeavtalet. Köparen har 14 dagars ångerfrist från dagen efter denne har mottagit varan. Köparen har rätt att ångra köpet, skicka tillbaka varan och få pengarna tillbaka utan dröjsmål. Det är köparen som betalar kostnaden för returfrakten, förutsatt att du har informerat köparen om detta.

Information om ångerrätten före köp
Före köpet är du som säljare skyldig att informera köparen om ångerrätten samt hur köparen ska gå tillväga för att ångra köpet i tillämpliga fall.

Information om ångerrätten efter köp
Efter köpet är genomfört är du skyldig att informera köparen om ångerrätten ytterligare en gång. Ett tips är att lägga in den informationen i e-postmeddelandet som Tradera skickar ut till köparen efter annonsen avslutats. Du kan enkelt göra detta via Mitt Tradera – Säljverktyg – Anpassa vinnarmail.

När ångerrätten inte gäller
Det finns vissa tillfällen där ångerrätten inte gäller. Det gäller till exempel ordrar med ett värde under 400 kronor, varor som livsmedel, tidningsprenumerationer och vissa varor där köparen brutit plomberingen. När köparen hämtar och betalar varan i en lagerbutik eller liknande räknas köpet inte längre som ett distansavtal vilket gör att ångerrätten inte gäller.

Läs mer om detta på Konsumentverkets hemsida