Betalningar och Avgifter

Hur får jag betalt?

Utbetalningar för dina försäljningar går antingen till ditt bankkonto, PayPal konto eller direkt till din Swish beroende på hur köparen har valt att betala. Första gången du säljer på Tradera så behöver du lägga till ditt kontonummer/PayPal konto och Swish-nummer. Läs mer om Traderabetalning

När får jag min utbetalning?

Utbetalningen sker inom 1-2 bankdagar från att pengarna kommit till oss, detta gäller för alla betalsätt förutom Swish där du står som mottagare. Du blir meddelad på mejl när köparen har betalat för varan och du kan redan då skicka varan. 

Om utbetalningen granskas eller om ditt konto måste verifieras så dröjer utbetalningen tills granskningen/verifikationen har gått igenom.

Beloppet jag har fått utbetalt stämmer inte med vad varan såldes för?

Vi drar av våra avgifter från ditt saldo innan vi betalar ut till dig för att du ska slippa få en faktura i slutet på månaden. 

Läs mer om nettoutbetalningar här.

Mitt konto måste verifieras, vad innebär det?

Alla företagskonton och privatpersoner som sålt för mer än 2000 Euro på ett år behöver verifieras sig i enlighet med EU's PSD2 direktiv. Under tiden verifikationen pågår så får vi inte genomföra utbetalningar till dig eller ditt konto, men så fort verifikationen har gått igenom så påbörjas utbetalningarna som vanligt igen.

Köparen har betalat men varan står som obetald i min sålda lista?

Om köparen betalat med Swish så blir vi inte meddelade om detta, Swish-betalningar där du står som mottagare behöver du själv markera som betalda.

Var hittar jag mina utbetalningar?

Under fliken Betalningar och Avgifter så hittar du både kommande och genomförda utbetalningar, avgifter som debiterats och totalsummor. Du kan även få fram en specifikation genom att klicka på en utbetalning, denna kan användas vid bokföring. 

Läs mer om hur utbetalningar fungerar på sidan Nettoutbetalning.