Samfrakt

För köparen

Traderas Samfrakt gör det lättare att kombinera frakt för flera objekt till ett paket genom att automatisera delar av hanteringen. Samfraktsfunktionerna gör det även lättare att hitta flera objekt från samma säljare och minskar behovet av att skicka frågor gällande samfrakt. 

Hur fungerar Traderas samfrakt?

Hur det ser ut när säljaren erbjuder samfrakt

På varje annons på Tradera kan du tydligt se om säljaren erbjuder samfrakt. Titta efter samfraktsikonen som på bilden.

Vid ikonen framgår ochså hur lång tid du har på dig att handla fler objekt av samma säljare. Om säljaren har angett tre dagar för samfrakt och du köper ditt första objekt på fredagen så har du möjlighet att handla fler varor under lördagen och söndagen innan det är dags betala. 

Handlar du fler varor från säljaren efter att tiden gått ut så kommer dessa att hamna i en egen order och inte räknas in i samfrakten.

Hitta fler annonser från samma säljare

Vi gör det enklare att hitta fler annonser från samma säljare. Det blir oftast billigare att köpa flera varor och få det samfraktat än att beställa i omgångar. 

Om du inte tänkt köpa fler än ett objekt så kan du självklart betala direkt efter ditt köp. Säljaren blir då meddelad om att det är dags att skicka varan. 

Begär samfrakt

När du köpt 2 eller flera varor får du upp möjligheten att begära samfraktspris från säljaren, denna funktion kan du använda när du shoppat klart från säljaren och vill gå vidare till betalning även som tiden för samfrakt ännu inte löpt ut.

När det är dags att betala:

När du har handlat klart eller tiden har gått ut så räknar säljaren ut ett samfraktpris för din beställning. När säljaren har angett priset för samfrakten så kan du betala för alla objekten på en gång. 

Kom ihåg att du är betalningsskyldig om du vinner en auktion eller trycker på Köp Nu. Tradera skickar automatiskt en betalningspåminnelse till dig när det är dags att betala.