Jag vann auktionen, vad händer nu? 

Eftersom de flesta affärer på Tradera är mellan två privatpersoner så skiljer det sig lite från vanlig e-handel. Därför har vi skapat en kort guide om hur det fungerar när du vunnit en vara.

Betalning

Hur betalar jag?

De allra flesta säljare har Traderabetalning som är vårt samlingsnamn för våra integrerade betalmetoder.

Betalningsmetoder som ingår i Traderabetalning:

  • Swish
  • Kortbetalning
  • PayPal
  • Paynova

När har jag Traderas köparskydd?

Traderas köparskydd ingår i dagsläget endast när du väljer Paynova som betalningsmetod. Du kan läsa mer om köparskyddet här.

Kan jag betala senare?

Eftersom de flesta säljare på sajten är privatpersoner så kan det variera lite från säljare till säljare. Vi rekommenderar alltid att man kollar med säljaren om det är ok eller inte innan du köper varan. 

Tänk på att du alltid kan välja att betala med faktura eller avbetalning. Säljaren får betalt direkt men du betalar senare. 

 

Frakt

Hur vet säljaren vart varan ska skickas?

Säljaren får dina leveransuppgifter automatiskt via oss och kommer boka frakt utifrån vad som är angivet i annonsen.

Om du köpt flera varor från samma säljare är det alltid värt att kontakta säljaren och kolla om de har möjlighet att samfrakta varan då det både kostar dig mindre och är bättre för miljön.

Hur ändrar jag min adress? 

Om du vill ha varan skickad till en annan adress så kan du uppdatera adressen i Mitt Tradera innan säljaren bokar frakten. 

Ångerrätt

Har jag ångerrätt? 

Du har endast ångerrätt om köpet är från ett företag. De flesta affärer på Tradera är mellan privatpersoner och då gäller inte ångerrätten. Vår rekommendation är i första hand att kontakta säljaren om det skulle vara något problem.

Om du köpt varan från ett företag gäller ångerrätten. Vem som står för retur frakt och övriga villkor kring ångerrätt hittar du på företagets profilsida.