Söktips på Tradera

Letar du efter Disneysaker men absolut inte från filmen ”Bilar”? Är du osäker på om Gustavsberg stavar med v eller f? Här hittar du tips som förbättrar dina sökresultat på Tradera.

Klänning från Zara

Om man vill söka på två eller flera ord, där alla ord ska finns med men där det inte spelar någon roll i vilken ordning söker man med plustecken. Exempel: +Zara +klänning

Då kommer sökningen fungera precis på samma sätt som om man söker på zara klänning i den gamla sökmotorn.

Disney utan Bilar

Om man vill att vissa ord inte ska vara med i sökningen så använder man minustecken. Till exempel om man vill söka på något från Disney men som inte har med filmen ”Bilar” att göra, kan man söka på +Disney -Bilar

Mumin*

Ibland är det svårt att veta exakt vilket ord, eller böjning av ett ord, en säljare använt i sin annons. Då kan du använda ett så kallat wildcard (en asterisk *) i slutet av sökordet. Asterisken betyder ”och vad som helst som kommer efter…”. Använder du wildcard behöver du med andra ord bara skriva in början av sökordet. Exempel: En sökning på Mumin* ger träffar på Muminmugg, muminkopp, mumintallrik etc.

Polarn OCH Pyret!

Citationstecken används för att söka på exakt fras. Exempelvis en sökning på ”Polarn och pyret” hittar bara annonser som innehåller ”polarn och pyret” i rubriken (och därmed inte annonser där man skrivit polarn & pyret).

Gusta?sberg

Ibland vill man få träffar för olika stavningar på ett specifikt sökord. Vid en sökning på Gustavsberg vill man kanske även få med träffar på Gustafsberg. Då kan man ange ett frågetecken där man tror det finns olika stavning. I det här fallet skulle sökningen bli Gusta?sberg.

Spara sökningen!

Inga resultat på din sökning? Spara den till nästa gång! Du kan spara en hel sökning, med samtliga filter, och direkt bli notifierad när en produkt som matchar sökningen läggs upp.