Tradera Tipsar – Packa rätt

 

Det är alltid kul att få hem ett paket som ser snyggt och prydligt ut – men det absolut viktigaste är att artikeln levereras hel! Utgå alltid från typ av artikel och material när du paketerar. Man bör ha i åtanke att alla transportörer mer eller mindre avvisar skadeersättning på grund av dåligt emballage. Det finns en rad saker att tänka på för att undvika att artikeln skadas och för att den faktiskt ska komma fram till din köpare.

 • KLARCROP7
  Emballage

  Utgångspunkten när du väljer emballage ska alltid vara att artikeln ska paketeras så att den klarar de olika påfrestningar som den kan utsättas för i samband med frakt, så som stötar, vibrationer och tryck. Använd inga snören vid förslutning av emballage då de riskerar att fastna i något i samband med frakt. Använd istället en bred tejp – och spara inte på tejpen!

 • skor2
  Skydda produkten

  Använd ett inre emballage, d.v.s. ett stötdämpande skydd så som bubbelplast, vaddering, tidningspapper eller annat skyddande material. Om du väljer att samfrakta artiklar, alltså om du skickar flera artiklar till samma köpare, bör varje artikel för sig förses med stötdämpande material.

 • KLARCROP3
  Frakta mjukt

  Det yttre emballaget skyddar artikeln från att klämmas och kan bestå av en kraftig yttre kartong eller en vadderad påse. Välj en kartong som är aningen större än artikeln så att det inre emballaget får plats. Paketeras en kartong för full är det lätt att den spricker och om emballaget är för stort kan artikeln röra sig och risken för att den skadas ökar.

 • påse
  Tänk på miljön

  På Tradera gillar vi som bekant att saker återanvänds återanvänd gärna emballage! Om du handlar något från Tradera öppna ditt paket försiktigt och återvänd emballaget. Tänk dock då på att kontrollera om emballaget är slitet och var i så fall noga med att förstärka det med tejp där det behövs. Försäkra dig även om att det inte finns några tidigare adressetiketter kvar.

 • KLARCROP4
  Var personlig

  Skicka gärna med ett visitkort eller annan personlig hälsning med ditt alias och ett meddelande till köparen där du tackar för affären. Då skapar du en god relation och ökar möjligheten till framtida affärer. Det kan också vara en god idé att skicka med orderbekräftelsen så att köparen snabbt och enkelt kan kontrollera att de mottagit rätt artikel.

 • KLARCROP1
  Uppgifter

  Sist men absolut inte minst glöm inte att noggrant och tydligt ange korrekta adressuppgifter till köparen samt att ange din returadress! Enligt distans- och hemförsäljningslagen har köparen ångerrätt i upp till 14 dagar från det att artikeln mottagits och behöver därför veta var artikeln, vid en eventuell retur, ska skickas.