Köpförfrågan

Nu kan du skicka en köpförfrågan till säljare om att köpa annonser som avslutats utan att ha sålts. Det innebär dels att det finns fler köpbara annonser än någonsin tidigare på Tradera - men framför allt att både köpare och säljare får en extra chans till affär.

Köpförfrågan fungerar i dagslägen endast på auktioner som också har ett köp nu-pris. Enbart auktion eller enbart fastpris-annonser har initialt inte tillgång till funktionen Köpförfrågan. Vi jobbar på att släppa funktionen till alla annonsformat så snart som möjligt.

Vanliga frågor - Köpare

Hur gör jag för att skicka en köpförfrågan?

Klicka på knappen “Skicka köpförfrågan” inne på den avslutade annonsen. Därefter skriver du in ett pris du tror att säljaren accepterar.

Är min köpförfrågan bindande?

Ja, precis som med bud på Tradera är din köpförfrågan bindande när säljaren väljer att acceptera. Köpförfrågan är aktiv i 24 timmar, om du inte fått något svar inom den tidsperioden så räknas förfrågan som nekad och du är inte längre bunden att fullfölja affären. 

Vilka annonser kan jag skicka köpförfrågan på?

Du kan skicka köpförfrågan på avslutade annonser som inte sålts, både auktioner och fastpris-annonser. Det går inte att skicka en köpförfrågan på en butiksannons då dessa endast avslutas om säljaren får slut i lager eller av annan anledning tar bort varan.

Vad händer om min köpförfrågan inte accepteras av säljaren?

Du kan skicka upp till 3 köpförfrågningar per objekt. På så sätt ökar chansen att ni ska komma överens om ett slutpris.

Ingår frakt i köpförfrågan?

Priset en köpare anger i sin köpförfrågan är exklusive frakt. Som vanligt framgår det vilka fraktalternativ säljaren erbjuder på produktsidan.

Vanliga frågor - Säljare

Vad händer om jag som som säljare inte besvarar köpförfrågningar?

Förfrågan som du inte svarar på löper ut efter 24 h, så du behöver inte aktivt neka. Det viktigaste är att besvara förfrågningar du avser att acceptera. Om du har fått flera förfrågningar och accepterar en av dom, nekas de resterande automatiskt.

Hur vet jag att jag fått en köpförfrågan på min avslutade annons?

Allt som rör köpförfrågan kommer samlas i meddelandefunktionen. Du får även ett mail eller notis om att du fått en köpförfrågan. 

Hur funkar det om jag som företagssäljare har stängt av meddelanden?

Du behöver ha meddelandefunktionen påslagen för att kunna ta emot köpförfrågningar.